Hopp til hovedinnhold

Filmpoesi i foajeen

i/o/lab og Shahrazad – stories for life presenterer filmpoesiprosjektet Geopoeticon i samarbeid med Kapittel 11.

I august ble det montert en såkalt Public Art Screen i foajeen, og Sølvberget ble med i samme "klubb” som Posten Norge (Østlandsterminalen), Vitenfabrikken, Hå Gamle Prestegard, Gosen skole, Tou Scene, KinoKino, Sparebank 1 SR-Bank (Stavanger) som allerede har skjermer for aktuell samtidskunst i form av videokunst, animasjon, foto og kortfilm i sine lokaler. Public Art Screens vil gjennom visninger av kunstverk på offentlig tilgjengelige skjermer bidra til unike kunstneriske opplevelser i byrommet for de forbipasserende, eller for folk som venter i foajeer, skoler og terminaler. Flere kunstutstillinger skal presenteres i løpet av året. Utstillingene settes sammen med verk av profesjonelle nasjonale og internasjonale kunstnere.

Geopoeticon bredde

Ny utstilling
I samarbeid med Kapittel 11 skal kunstskjermene formidle Geopoeticon - et kunstprosjekt som vil utfordre språklige, geografiske og politiske grenser. Filmskaperne bak Geopoeticon er Odveig Klyve og Kari Klyve-Gulbrandsen. Prosjektet skaper visuell poesi gjennom filmer og plakater med tekster av samtidspoeter fra hele verden. Flere av filmene i Geopoeticon er vist på internasjonale poesi- og filmfestivaler i Europa og Asia. Dette programmet inneholder tolv filmer med dikt av poeter fra India, Irak, Jemen, Mexico, Kenya, og Estland. Fem av disse filmene er laget i samarbeid med Shahrazad, et utspring av det internasjonale nettverket av fribyer for forfulgte forfattere, ICORN (International Cities of Refuge Network).

Historier
Shahrazad er et EU-støttet prosjekt som har som mål å hente nye, originale og utfordrende historier fra hele verden til Europa. Prosjektet er også støttet av Filmkraft Rogaland, Stavanger Kommune, de norske fribyene og Kapittel - Stavanger Internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet.

Odveig Klyve er poet, filmregissør, gjendikter og barnebokforfatter. Diktene hennes er omsatt til flere språk. Kari Klyve-Gulbrandsen har hatt regi, foto og klipp på flere dokumentarfilmer. Hennes spesialiseringsfelt er film i politisk kontekst.
Public Art Screens kunstskjermer formidler aktuell videokunst, animasjon og kortfilm. Public Art Screens formidler program satt sammen med verk av profesjonelle nasjonale og internasjonale kunstnere og filmskapere. Kunstskjermene er plassert i offentlige rom, terminaler, kafeer, skoler og foajeer.
Skjermene kan besøkes på følgende steder: Sølvberget Kulturhus, Sparebank1 – Sr-bank (domkirkeplassen), Gosen Skole, Kinokino og Vitenfabrikken (Sandnes), Hå gamle prestegard, Tou Scene, Posten Norge (Lørenskog).

Google+