Hopp til hovedinnhold

Espen Røsbak blir ny Kapittel-sjef

Litteraturviter Espen Røsbak overtar ledelsen av Stavangers internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet – Kapittel.
- Vi er svært fornøyde med ansettelsen og har store forventninger til samarbeidet, sier programsjef Anne Liv Tønnesen ved Sølvberget.

Kapittel er en del av Sølvberget og en av landets ledende litteraturfestivaler. Festivalen har en internasjonal profil og fokuserer på ytringsfrihetens kår i ulike deler av verden. Nå er det klart at Espen Røsbak (31) overtar ledelsen av festivalen. De siste årene har Røsbak vært prosjektleder for Idéfestivalen 2011. Festivalen var det viktigste publikumskonseptet under Universitetet i Oslos 200-årsjubileum, og trakk rundt 15000 til Blindern campus over fire lørdager i 2011. Røsbak var ansvarlig for alle deler av planlegging og gjennomføring.
- Dette er en ansettelse vi er svært fornøyde med. Røsbak har en bred bakgrunn, og hans ledererfaring og erfaring fra festivalvirksomhet er spennende. Vi har store forventinger til samarbeidet, sier programsjef Anne Liv Tønnesen.

Litteraturviter

Røsbak bor i Oslo og er utdannet litteraturviter. Arrangementer, debatt, tidsskrift, litteratur og nybrottsarbeid er sentrale stikkord fra hans bakgrunn, og han har også god erfaring med økonomi og prosjektledelse.
- Jeg oppfatter Kapittel som en arena med en flott balanse mellom politiske og litterære perspektiver, som uformell og forfriskende ungdommelig. Som festivalsjef ser jeg fram til å videreutvikle et allerede modent konsept. Det er rom for at festivalen blir en enda viktigere og synligere arena, også nasjonalt og internasjonalt. Kompromissløst kvalitetsfokus er essensielt for å utvikle en festival av denne typen, sier han.

Tasta

Røsbak er oppvokst på Tasta i Stavanger og selv om Kapittel er en festival med nasjonal og internasjonal profil framholder han at lokal forankring er et absolutt suksesskriterium.
- Siden jeg har bodd utenbys de siste årene, vil jeg lytte ydmykt til råd om hva som for tiden lykkes i Stavanger-kontekst. Det vil være en takknemlig oppgave, sier han.

Google+