Hopp til hovedinnhold

Uforglemmelig kyllinggryterett.

Mette Mari Lune Ruud vant Matminner-konkurransen. Vinnerretten blir servert på Kult.kafeen under festivalen.

I forbindelse med tema for årets Kapittel, hukommelse, etterlyste Kapittel 10 i samarbeid med Kult.kafeen og ettermiddagssendingen på NRK Rogaland folks beste matminner.

Vinneren

Etter flere forslag og gode matminner ble det klart at det var Mette Mari Lunde Ruud fra Kvernaland som gikk av med seieren. Mette Maris uforglemmelige kyllinggryterett ble valgt ut av et panel bestående av Eirik Bø, festivalsjef og Petra Koivumäki, daglig leder på Kult.kafeen. Mette Mari vinner en middag for to på Kult.kafeen og billetter til et valgfritt arrangement på Kapittel 10.

Kyllinggryte og vennskap.

Mette Mari sendte inn minnet om en omtenksom venninne og et uforglemmelig måltid:

Jeg lå på Rikshospitalet da jeg var 19 år. Var svært syk og hadde bare fått næring via slange i seks uker. Inn kommer min gode venninne Helen med sovepose under armen og en stor termos."Jeg skal sove her i natt" sier hun til en noe perpleks sykepleier som likevel raskt går og henter en seng. Termosen inneholdt en fantastisk kyllinggryterett. Vi hadde fest på rommet mitt (som faktisk var "kongesuiten"), og jeg spiste mitt livs beste måltid. Det gikk som det måtte gå, men gleden over dette gode måltidet og en omtenksom venn som leste bok for meg resten av kvelden bringer fram smilet den dag i dag! Takk Helen!

Omtanke for andre

Det var en glad Mette Mari som tok imot beskjeden om at hun hadde gått av med seieren Dette var utrolig koselig, var den første reaksjonen. Hun syntes også det var kjekt at andre nå får muligheten til å smake kyllinggryteretten som vil stå på Kult.kafeens meny fredag under Kapittel.

- Det var mye omstendighetene rundt måltidet som gjorde det så spesielt. Da jeg fortalte min venninne Helen at jeg hadde sendt retten inn til konkurransen hadde vi en liten mimrestund og tenkte tilbake på den kvelden. Det Helen gjorde den gangen var veldig kjekt, og jeg skulle ønske at folk kunne blitt litt flinkere til å lage mat til hverandre. Vi må våge litt mer i omtanken for hverandre og være litt sprø! avslutter vinneren.

Kapittel menyen på Kult.kafeen

Onsdag

Sellerisuppe med kjøttboller og poteter, 99kr

Torsdag

Komler med saltlam, pølse og kålrotstappe, 139 kr

Fredag

Kyllinggryterett, 129 kr

Lørdag

Stekt makrell med agurksalat m/rømme og kokte poteter, 129 kr

Søndag

Benløs fugler med brunsaus og kokte grønnsaker, 139 kr

 

Google+