Hopp til hovedinnhold

Tilgivelse og hukommelse

Daniel Mendelsohn, Ana Valdés og Patrick Maguire diskuterer hvorvidt tilgivelse er mulig, og om man som offer kan velge å glemme de forbrytelser som er begått mot en?

Endringer i programmet gjør at forfatteren Daniel Mendelsohn stepper inn for Dejan Anastasijevic og Basim Mardan som måtte trekke seg fra arrangementet Tilgivelse og hukommelse. Til tross for avbud er vi nå mer enn fornøyd med å kunne presentere et fantastisk panel av spennende forfattere som har mye på hjertet.

Daniel Mendelsohn

Den prisbelønnede forfatteren Daniel Mendelsohn er fra New York og har bakgrunn som litteraturkritiker og journalist. Mendelsohn har gitt ut seks bøker, den mest kjente er Forsvunnet - en fortelling om seks av seks millioner. Forsvunnet handler om jakten etter sannheten om hva som skjedde med hans slektninger under Holocaust.

Patrick Maguire

Som trettenåring ble Patrick Maguire sendt i fengsel, som den yngste av The Maguire Seven. Han ble uskyldig dømt for et lovbrudd som aldri fant sted - han skal ha vært med å produsere bomber for IRA i sitt eget hjem. Maguire sonte fire år i et fengsel for voksne. I boken My Father's Watch forteller han sin sterke historie.

Ana Valdés

Ana Valdés kom til Sverige som politisk flyktning i 1979 etter hun hadde tilbragt fire år i fengsel i hjemlandet Uruguay. Valdés er forfatter og oversetter og sitter i styret i det svenske P.E.N.

 

Arrangementet er et samarbeid med ICORN - international cities of refuge network og Shahrazad - stories for life.

INFORMASJON

Tilgivelse og hukommelse

Fredag 24. september 2010 kl. 20.00

Petrikjelleren, St. Petri

Inngang kr. 50,-

Arrangementet er på engelsk.

 

 

 

 

Google+