Hopp til hovedinnhold

Siberian Education

Fengelsopphold, vold, drap, sibirsk religion og tatoveringskunst. Nikolai Lilin forteller om sin oppvekst blant kriminelle i det tidligere Sovjet.

Siberian Education tar utgangspunkt i Nikolai Lilins egen oppvekst i Transnistria, i et "glemt" hjørne av det tidligere Sovjet. Boken gir et uvanlig innblikk i en voldelig og for mange ukjent verden.

Vold og drap

Lilin som i dag jobber som tatovør i Italia, forteller i Siberian Education om hvordan det var å bli oppdratt som et medlem av de Sibirske Urkaene. Urakene var et lukket miljø blant deporterte sibirske kriminelle i Transnistria der kriminalitet, vold og fengselsopphold var normalt. Medlemmene refererte til seg selv som "ærlige kriminelle" og fulgte svært strenge æreskoder og ritualer både i forbindelse med hverdagslig adferd og for vold og drap.

Den skal tidlig krøkes...

Lilin forteller at han som barn aldri ble skjermet for hverken vold eller de voksnes sterke mistro til utenforstående. Som seksåring fikk Lilin sin første kniv, og innen han fylte tolv var han dømt for mordforsøk.

 

Nikolai Lilin møter du på Kapittel onsdag 22. september kl. 19.30, i samtale med Dagbladets Simen Ekern.

 

Waterstones har lagt ut første kapittel av Siberian Education på sine nettsider som kan lastes ned gratis.

 

 

Siberian Education av Nicolai Lilin

NIKOLAI LILIN

  • Født i 1981
  • Født i Transnistria, i dag bosatt i Italia.
  • Debuterte i 2010 med Siberian Education
  • Arbeider til daglig som tatoveringsartist.
Google+