Hopp til hovedinnhold

Sender forfattere til Kraków

Gjennom litteraturprosjektet Dagny, sender Kapittel fire norske forfattere til Kraków på tre måneders stipendopphold i et polsk slott.

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, har nå plukket ut fire norske forfattere til et tremåneders stipendopphold ved Villa Decius Associations herskapelige slott i Kraków.

Tidligere i vår ble norske forfattere oppfordret til å søke seg plass i Dagny-prosjektet som tar utgangspunkt den norske forfatteren Dagny Juel-Przybyszewska, ”den europeiske modernismens muse”, som i sin tid levde og virket i deltakerlandene.

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, som i år arrangeres fra 22. - 26. september 2010, er prosjektets norske arena. I tillegg vil prosjektet stå bak en rekke forfatterkvelder og litteraturfestivaler i Krakow, Berlin, Leipzig og Lviv (Ukraina).

I 2010 vil Villa Decius huse forfattere i periodene mai-juli og september-november. De norske forfatterne som får opphold i disse periodene er henholdsvis:

Tor Eystein Øverås og Lisa Charlotte Baudouin Lie (vår), og Agnes Ravatn og Eivind Hofsted Evjemo (høst).

FAKTA: Dagny Juel-Przybyszewska

Dagny Juel-Przybyszewska

  • Født 1867 i Kongsvinger, død 5. juni 1901 i Tbilisi, Georgia
  • Norsk forfatterinne, muse, kulturarbeider og formidler av norsk kunst i utlandet
  • Gift med den polske forfatteren Stanisław Przybyszewski
  • Etterlot seg fire dramaer, novellen Rediviva, fjorten dikt og fire prosalyriske tekster

Kilde: wikipedia.no

Google+