Hopp til hovedinnhold

Kapittel-prolog: Der var et yndigt land...

Tirsdag 11. mai varmer vi opp til Kapittel 10, med møte mellom Carsten Jensen og Hilde Sandvik på Breitorget kl. 20.00.

Som en prolog til årets Kapittel 10, har festivalen invitert den danske forfatteren Carsten Jensen til samtale med Hilde Sandvik, samfunnsredaktør i Bergens Tidende, på Breitorget tirsdag 11. mai kl. 20.00.

Danmarks beste

Carsten Jensen (1952) er en av Danmarks fremste journalister og forfattere og ble verdenskjent med bøkene Jeg har sett verden begynne (1996) og Jeg har hørt et stjerneskudd (1997).

Markant kritisk stemme

Den danske forfatteren og ytringsfrihetsforkjemperen fikk i år den høgthengende Palme-prisen for sitt engasjement for forfulgte og undertrykte. Jensen har vært en markant kritisk stemme i den danske offentligheten i en rekke år. Ikke minst har han tatt til orde mot den tiltagende fremmedfientligheten i det tradisjonelt så liberale Danmark, noe som har gjort han til en hoggestabbe i et stadig mer vulgarisert presseklima.

I tillegg kommer det i disse dager ut en ny utgave av Jensens suksessroman Vi de druknede med mye nytt materiale. Vi inviterer til et møte med meningsbæreren og forfatteren Carsten Jensen.

Arrangeres av Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, det internasjonale fribynettverket ICORN og Stavanger Aftenblad.

INFORMASJON

Der var et yndigt land...
- Carsten Jensen på Breitorget

  • Tid: Tirsdag 11. mai kl. 20.00
  • Sted: Breitorget
  • Pris: kr 80,- (kr 50,- for honnør, studenter, Aftenbladkort-innehavere og askefaste dansker)
  • Arrangører: Kapittel 10, ICORN og Stavanger Aftenblad

Google+