Hopp til hovedinnhold

Jette A. Kaarsbøl

Jette A. Kaarsbøl opplevde stor suksess med debutromanen Den lukkede bok, hun kommer til Kapittel for å snakke om hennes andre utgivelse Din nestes hus.

Danske Jette A. Kaarsbøls debuterte i 2003 med Den lukkede bok. Boken ble en stor suksess og har solgt over 170 000 eksemplarer bare i hjemlandet, er oversatt til syv språk og Kaarsbøl ble tildelt den danske bokhandlerprisen ”De Gyldne Laurbær”. Den ofte vanskelige oppfølgeren tok flere år å skrive, men i fjor kom den endelig og tidligere i år var Din nestes hus tilgjengelig på norsk.

Din nestes hus

Laus Lindborg lever et tilsynelatende spennende ungkarsliv i København. Eget arkitektfirma, gode venner, mange kvinner. Likevel kjenner han et stadig voksende tomrom. Og den dagen hans far dør uventet, truer tomrommet med å sluke ham helt. Som en honnør til farens uforløste drømmer bestemmer Laus at begravelsen skal finne sted i provinsbyen St. Randing. Samtalene med presten som som skal forrette begravelsen fører til et slags vennskap mellom de to svært ulike mennene. Laus bestemmer seg for å bli i St Randers en tid for å arbeide med et fotoprosjekt, og snart er han husvenn i prestegården. Alma, heter prestens unge kone, en kvinne Laus lar seg fascinere av. (fra bokomslaget, Cappelen Damm).

 

Jette A. Kaarsbøl møter du fredag 24. september på Kulturbiblioteket kl. 18.00 i samtale med journalist og forfatter Fredrik Wandrup.

JETTE A. KAARSBØL

  • Født 1961 i Hillerød, Danmark
  • Forfatter, utdannet lærer
  • Debuterte i 2003 med Den lukkede bok, etter syv år kom oppfølgeren Din nestes hus.
Google+