Hopp til hovedinnhold

Hva er hukommelse?

Hvorfor husker vi? Hva husker vi og hvordan? Forfatter og psykolog Pål Johan Karlsen kommer til Kapittel 22. september for å snakke om hukommelse.

Tema for årets Kapittel er hukommelse, og det er noe Pål Johan Karlsen har greie på. Han har gitt ut to bøker om temaet; Slik får du bedre hukommelse (2004) og Hva er hukommelse? (2008). Har du noen gang hatt problemer med å huske pinkoden når du plutselig står ovenfor et minibanktastatur der knappene er speilvendt? Hvorfor husker vi noe, som hvor vi var da Oddvar Brå brakk staven, men husker svært lite eller ingenting fra tiden før vi fylte 3 år?

Bedre hukommelse

Vi tenker ofte først på hukommelsen når vi glemmer noe. Mennesker har evne til å huske mye, men likevel kun en liten del av all informasjonen vi blir introdusert for hver eneste dag. For dem som føler de glemmer ting oftere enn andre finnes det heldigvis tips og råd for hvordan en kan forbedre hukommelsen. I selvhjelpboka Slik får du bedre hukommelse presenterer Karlsen blant annet 16 husketips og i den populærvitenskaplige Hva er hukommelse? kan en få økt forståelse for ikke bare hva hukommelse er, men også hvordan den fungerer.

Husk dette!

Vil du lære mer om hukommelsen og kanskje plukke opp noen tips for å forbedre den? Da må du huske at Pål Johan Karlsen kommer til Kapittel 22. september kl.17-18. Arrangementet finner sted i Kulturbiblioteket og det er gratis inngang.

PÅL JOHAN KARLSEN

  • Født 1975 i Bodø
  • Utdannet psykolog, forsker ved Insitutt for psykologi, Universitetet i Tromsø
  • Redaktør for Tidsskrift for Norsk Psykologiforening
  • Bakgrunn som journalist og skriver både fag- og skjønnlitteratur.

Utgivelser:

  • Daimler. Aschehough 2002
  • Slik får du bedre hukommelse. Aschehough 2004
  • Hva er hukommelse? Universitetsforlaget 2008
Google+