Hopp til hovedinnhold

Her er Kapittel 10!

Med over 100 programposter har festivalkabalen for Kapittel 10 gått opp, billettsalget åpnet og årets program er endelig klart.

Etter enkelte smådrypp i løpet av året , kan endelig Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet presentere programmet for Kapittel 10.

Bredt ut

Fra onsdag 22. september til og med søndag 26. september har vi programmert inn over hundre arrangementer med stort og smått på alle arenaer, som strekker seg fra Sølvberget som hovedarena i Stavanger sentrum, via Breitorget, St. Petri Kirke, Bøker & Børst, MS Sandnes og Sjøfartsmuseet i Vågen, Folken og Rogaland Teater, til Tungenes fyr i nord og Hå gamle prestegard i sør.

På menyen: fem varierte dager for alle aldersgrupper der film, musikk og fest også er en del av bildet. Kapittel Film, filmfestivalen i festivalen, presenterer et sterkt dokumentarfilmprogram, og vi lanserer Bokmerke – et eget Kapittel for de yngre. Og selvfølgelig skal Kapittel rett og slett være en arena for god litteratur og gode opplevelser for et nysgjerrig publikum.

I år håper vi dessuten på enda flere festivalgjengere fra både byen og omegn, og sender derfor ut nesten 85 000 programkataloger til samtlige postkasser i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg i løpet av uken før festivalen. Dermed er det ingen grunn til å glemme årets beste litteratur- og ytringsfrihetsfestival - som dessuten har 'hukommelse' som overordnet tema i år.

Tjuvstarter på tirsdagen

Offisielt blåses festivalen igang med onsdagens storslåtte åpningsforestilling på Rogaland Teater kl. 21.00 etter en dag med blant annet skolearrangementer, foredrag, litterær lunsj, samtaler dokumentarfilm og debatt. Men allerede på tirsdagen går fløyta for Kapittel 10s første offisielle arrangement, i dét Kapittel Film viser sin eksklusive åpningsfilm kl. 20.00, Gazas tårer (2010), som Vibeke Løkkeberg ennå ikke har rukket å vise i Norge.

Det er med stolthet vi ønsker en rekke store navn fra inn- og utland velkommen til årets Kapittel. Hjertelig velkommen til Kapittel 10!

Kapittel 10

Kapittel 10
Stavanger internasjonale festival
for litteratur og ytringsfrihet

Tid: 22. - 26. september 2010

Tema: Hukommelse

Google+