Hopp til hovedinnhold

Enda en Oscar-nominasjon til Kapittel-film

Nok en gang mottar Kapittel-åpningsfilmen en Oscar-nominasjon et halvt år etter visning på festivalen.

- Det er selvsagt ikke helt uten stolthet vi registrerer dette, smiler festivalsjef Eirik Bø og gratulerer skaperne av Burma VJ med Oscar-nominasjonen.

For andre år på rad er nemlig Kapittel Films åpningsfilm nominert til Oscar. Under Kapittel 08 åpnet Ari Folmans animerte dokumentar Waltz With Bashir fra Israels krig mot Libanon i 1982, årets filmprogram. Folmans svært sterke fortelling ble nominert til beste utenlandske film året etter.

Nå er KapittelFilm 09s åpningsfilm, den dansk-norske Burma VJ fra 2009 som hadde premiere under fjorårets festival, nominert til verdens største filmpris som beste dokumentarfilm.

Burma VJ forteller historien om munkeopprøret i Burma i 2007, og om videojournalisten Joshuas livsfarlige arbeid med å dokumentere opprøret i det hermetisk lukkede landet for den Oslo-baserte fjernsyns- og radiokanalen Democratic Voice of Burma. Sammen med co-produsent Torstein Nybø fra Mediamente, var Joshua selv tilstede for å promotere dokumentarfilmen under Kapittel 09.

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, begynte for alvor i 2007 å vie plass til dokumentarfilm i sitt program. Kapittel Film vokste raskt frem som en festival i festivalen, med dokumentarfilm som både har satt de ulike festivaltemaene og ytringsfrihetsproblematikk under debatt.

NESTE KAPITTEL:

Kapittel 10
Stavanger internasjonale festival
for litteratur og ytringsfrihet

Tid: 22. - 26. september 2010

Tema: Hukommelse

Google+