Hopp til hovedinnhold

Bergen Mandolinband

Folkcountryband fra Haugalandet med et spesielt live-rykte.

En vennegjeng rundt et kjøkenbord i Bergen. Alle deler de kjærligheten til ett instrument: mandolinen. Etter år som gatemusikanter og spelemenn til dans og galskap, er Bergen Mandolin Band endelig der de skal være: på mer eller mindre etablerte scener.

Rabulistene, poetene og gatemusikantene i Bergen Mandolinband insisterer på å være et vestlandsband, selv om 60% er bosatt i Oslo – i følge dem selv, uten noe spesiell grunn.

Bandet fråtser i old time-klassikerer og evergreens ved siden av eget materiale et sted mellom bluegrass og visefolk. Og jada: De synger på haugesundsdialekt.

Gruppa har opparbeidet seg et sterkt rykte som et heller spesielt liveband. Fra en bakgrunn som gate- og festmusikkanter, har dei lært seg kunsten å kommunisere med publikum. Bergen Mandolinband er sprek musikk, vitser fra scenen og spørsmål fra salen i perfekt harmoni. Alt ender i en syntese av salig stemning.

Bergen Mandolinband synger om ærlige arbeidsfolk og mislykket kjærlighet. Enten sangene er laget av bandet selv eller er deres egne versjoner av tradisjonell folkemusikk, er dette lyden av generasjoner med amerikanske og norske bønder og arbeidsfolk.

Bergen Mandolin Band på Kapittel 10:

Google+