Hopp til hovedinnhold

40 000 i Filmkraft-støtte til Kapittel

Festivalens gamle venn og trofaste støttespiller gir 40 000 kroner til Kapittel Film.

Kapittel Film er en del av litteraturfestivalen og presenterer i år dokumentarfilmer rundt festivalens tema - hukommelse. Mandag 23. august offentliggjorde Filmkraft Rogaland sin tredje runde av tildelinger for 2010, noe festivalsjef Eirik Bø er svært fornøyd med: Kapittel Film mottar hele 40 000 kroner.

- Det er veldig godt for filmprogrammet med denne støtten, og med samarbeidet med Filmkraft. Det er også en anerkjennelse av filmprogrammet under festivalen og er en del av et samarbeid der målet er å bygge opp Kapittel Film som en autonom størrelse som står på egne bein, sier Bø og legger til at han gjerne vil fremheve at årets festival har ikke mindre enn tre lokalt produserte filmer på programmet.

Også programansvarlig for Kapittel Film, Magnus Cappelen, trekker frem de lokale filmene Olav H. Hauge - den andre mannen, Russian Lessons og Marionettens oppdagelser.

- Vi har tidligere hatt en høy internasjonal profil på dokumentarene vi har vist, men i år har vi med flere lokalt produserte filmer. Det produseres veldig mange gode dokumentarfilmer i fylket og vi er glad for å kunne inkludere noen av dem i vårt program, sier Cappelen.

Dette er de lokalproduserte filmene som vises på festivalen:

 • Olav H. Hauge - den andre mannen (2008. regi: Vigdis Nielsen, 57 min.)
  En sterk dokumentar om Olav H. Hauge, poeten som levde et ensomt og isolert liv. I perioder var han tvangsinnlagt på psykiatrisk sykehus, og slapp med et nødskrik lobotomering. Men gjennom diktingen vant han litt etter litt livet tilbake. Innledning ved regissør Vigdis Nielsen.
 • Russian Lessons (2009, regi: Andrei Nekrasov og Olga Konskaya, 100 min)
  Med fare for eget liv avdekker filmskaperne Russlands forberedelser til krigshandlingene mot Georgia som fant sted høsten 2008. En medrivende dokumentar om krigens grusomheter. Innledning ved produsent Torstein Grude.
 • Marionettens oppdagelser (2009, regi: Bjarte Mørner Tveit, 73 min)
  Prisbelønt og unik dokumentar om barnebarn og bestefar. Forholdet deres forandres etter at filmskaper Bjarte Mørner Tveit får en eske med 8 mm filmruller av sin patriarkalske bestefar, sjømannen Alf Mørner. Innledning ved regissør Bjarte Mørner Tveit.

KONTAKTPERSON

Eirik Bø
Festivalsjef, Kapittel

 • Telefon: (+47) 51 50 79 61
 • Mobil: (+47) 948 16 082
 • Send e-post

Magnus Cappelen
Kapittel Film, programansvarlig

 • Telefon: (+47) 51 50 76 97
 • Mobil: (+47) 938 05 258
 • Send e-post
Google+