Hopp til hovedinnhold

Risikokapittel med risikokapital

Risikokapital og finanskrise er ett av undertemaene til Kapittel 09. En av hovedgjestene blir den italienske forfatteren Loretta Napoleoni som har skrevet boka Røverøkonomien.

Kapittel – Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, arrangeres i år mellom16. og 20. september. Temaet for årets festival er risiko, og finanskrisen vil være et av temaene som blir berørt. En av hovedgjestene vil i denne sammenhengen være den italienske journalisten, økonomen og forfatteren Loretta Napoleoni som nå er ute med boka Røverøkonomien på forlaget Spartacus.

Loretta Napoleoni viser i denne boka hvordan verden lenge har blitt formet av skjulte økonomiske krefter, og hvordan millioner av mennesker har blitt offer for konsumerismens fantasiverden. Napoleonis bok gir et sjokkerende innblikk i de tette båndene mellom utbredelsen av demokratiet, den globale økonomien og kriminell virksomhet.

De som vil bli bedre kjent med Loretta Napoleoni før hun kommer til Kapittel 09 i september, kan ta en titt på Bokprogrammet fra tirsdag 17.mars i NRKs Nett-TV, der hun var en av hovedgjestene.

 

Røverøkonomien på YouTube

Google+