Hopp til hovedinnhold

Kriminelt risikabelt Kapittel

Kapittel 09, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet tar form. I år får krimmen god plass på plakaten.

- Krim utgjør antagelig brorparten av nordmenns litterære kosthold. Da er det viktig å ta en nærmere titt på sjangeren, og interessant å gå krimlitteraturen nærmere etter i sømmene som potensielt åsted for samfunnskritikk, mener festivalsjef Eirik Bø.

Risikokapittel med risikokapital

Sjefen lover derfor synlig vektlegging av sjangeren under årets festival, men understreker at Kapittel 09 også vil by på mye mer under paraplyen "risiko", som er årets Kapittel-tema. Med finanskrisespøkelset hengende over oss, vil risikokapital være ett av undertemaene. Kapittelfilm vil som vanlig speile det litterære programmet gjennom dokumentarfilmsjangeren, ofte én av de mest risikable uttrykksformer, hvor filmskaperne beveger seg med kamera i risikosoner.

- Vi vil også bevege oss innom det man kan kalle risikoindustrien, da det er flere bøker om oljeindustrien på vei, sier Bø.

Risikabel litteratur

Og naturlig nok skal Kapittel 09 innom risiko i litteraturen og risikolitteratur, som for eksempel ytringsfrihetsspørsmål, eksilforfattere som risikerer livet for litteraturen og risikable liv i litteraturens tjeneste. Uten å røpe navn, har festivalsjefen allerede en rekke bekreftede gjester - og enda flere på trappene, skal vi tro Eirik Bø.

- Alt i alt en mangesidig festival under en stor temaparaply, oppsummerer Bø, og lover både overraskelser, nyvinninger og godt gammelt under og ved Kapittel 09.

Informasjon

Kapittel 09
Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet

16. - 20. september 2009

Tema: Risiko

 

Google+