Hopp til hovedinnhold

Kapittel til vanns

Litteratur- og ytringsfrihetsfestivalen drar til sjøs. MS Sandnes er festivalens nye arena.

Fredag og lørdag tar Kapittel 09 med sine gjester og festivaldeltakere til en ny Kapittel-arena: Det gamle nattruteskipet MS Sandnes er i år "satt inn i trafikk" for Kapittel.

MS Sandnes, populært kalt "Kystens dronning", er Norges største veteranskip, ble satt i drift som nattruteskip mellom Stavanger og Bergen i 1950, og var i drift til 1974. Det grønn- og hvitmalte skipet ligger allerede til kai i Vågen, midt i Stavanger sentrum, og bør ikke være vanskelig å finne nå som det også er utsmykket med Kapittel-symbolet som gallionsfigur.

Først ut er fredagens forestilling, Litterær holmgang, med blant andre Lars Ove Seljestad, Cornelius Jakhelln og Erlend Nødtvedt kl. 21.00. Holmgangen etterfølges av det stavangerbaserte DJ-konseptet Jazzpalass, som ønsker å spre danseglede og clubbing-opplevelser ved hjelp av jazz, funk og soul, utover i de små timer.

Jazzpalasset opplever du også på lørdagskvelden fra kl. 23.00, etter møtet Norske krimmestere med Vidar Sundstøl og Jørgen Gunnerud kl. 14.00, forestillingen Take My Voice med Jenny Hval og Inger Bråtveit kl. 21.00 og konserten med det allerede legendariske Jernangerband ( Pål Jackman og Bjørn Sundquist m. fl.) kl. 22.00.

Vel møtt til to fortryllende festivaldager ombord på Kystens dronning.

Informasjon

Kapittel 09
Stavanger internasjonale festival
for litteratur og ytringsfrihet

Tid: 16. - 20. september 2009

Tema: Risiko

______________________________

Google+