Hopp til hovedinnhold

Kapittel 09 med spillkveld på Tou Scene

Kapittel 09 utvider horisonten, og arrangerer dataspillkveld på Tou Scene.

Intiativtakerne til arrangementet er Stavanger bibliotek i samarbeid med Stavanger fylkeskommune, som mener at spill bør være en naturlig del av bibliotekets tilbud.

- Viktig kulturuttrykk

- Spill har etablert seg som et av de viktigste kulturuttrykkene vi har, og fortjener sin plass også blant de tradisjonelle kulturformidlerne som bibliotek. Bibliotekene arrangerer litteraturkvelder, filmklubb, konserter og forfatterbesøk, og nå også spillhappeninger”, sier Helge Risvand som er digital bibliotekar ved Stavanger bibliotek, og primus motor for til spillkvelden.

- Vi har lagt vekt på at spillene vi har valgt ut skal være av en karakter hvor flere kan spille med hverandre eller mot hverandre.

Vold og blomster

Initiativtakerne mener Ølhallene på Tou Scene vil passe glimrende til et spillarrangement, og mener utvalget av spill, egner seg til å vise den store variasjonen som finnes; alt fra den stiliserte ultravoldelige Mad World på Wii til Flower på Playstation 3, der man kontrollerer et flygende blomsterblad over blomstrende enger.

Spillkvelden arrangeres torsdag 17. september fra kl 19.00.

Under Kapittel arrangerer også Stavanger bibliotek, Rogaland fylkeskommune og Norsk biblioteksforening seminar om spill for biblioteksansatte.

KONTAKTPERSONER:

Helge Risvand
Stavanger bibliotek

  • Telefon: (+47) 991 69 767

Ine Marit Torsvik Bertelsen
Rogaland fylkeskommune

Google+