Hopp til hovedinnhold

Det twitrer på Sølvberget

Sølvberget går nye veier for å nå og oppdatere publikum.

Kapittelfestivalen, ved festivalsjef Eirik Bø, har for lengst gjort som en rekke andre festivaler og kulturinstitusjoner i regionen, og tatt i bruk mikrobloggingtjenesten Twitter for å spre små og store nyheter fra programeringsarbeidet mot Kapittel 09.

Gratis

Twitter er et gratis nettsamfunn hvor brukerne sender og leser hverandres oppdateringer såkalte tweets. Dette er korte, tekstbaserte beskjeder på opptil 140 tegn.

Hensikten med å ta i bruk denne digitale tjenesten er å kunne oppdatere publikum, presse og potensielle festivalgjengere på nytt om, og hvem som kommer på, årets festival. Blant festivalsjefens fortløpende oppdateringer skjuler det seg også noen skatter.

Eksklusivt

- Det er nemlig ikke alle navn vi avslører like tidlig gjennom de mer offisielle kanalene. Så følger man oss på Twitter vil man være blant de aller første som får de ferskeste Kapittel-gjestene, avslører Bø.

Twitrer i kor

Det er ikke bare Kapittel-sjef Bø som har tatt i bruk Twitter på Sølvberget. Bibliotek- og kulturhussjef Marit Egaas bruker nå nettsamfunnet til å twitre om hva som skjer på toppen i organisasjonen

- Dette blir som en slags lederdagbok, forklarer Egaas, som twitrer spesielt for presse og ansatte på Sølvberget, men også for alle interesserte.

Du trenger ikke registrere deg som bruker for å følge Sølvberget-tweetene – både bibliotek- og kulturhussjefen og Kapittel-sjef Eirik Bø twitrer åpent, på henholdsvis twitter.com/kapittel og twitter.com/megaas.

Google+