Hopp til hovedinnhold

Nå er programmet her!

Endelig er programmet for Kapittel 08 her! 8. – 14. september kan du møte profiler som Mustafa Can, Siri Hustvedt, Lars Saabye Christensen, Nuruddin Farah og Marina Lewycka.

- Det er et program som, naturlig nok, er sterkt preget av temaet, med store forfattere fra Belfast, Berlin og Jerusalem. I tillegg til internasjonale høydepunkter som Hustvedt og Farah, har vi også fått med en rekke av de store litterære happeningene i den norske høstlista, sier en svært fornøyd festivalsjef, Eirik Bø.

Bygger videre på filmer

Men Kapittel 08 byr på langt mer enn kjente navn. Blant annet viderefører vi suksessen fra i fjor med et eget filmprogram, bestående av filmer som alle, på hver sin måte, belyser årets tema, Murer/Walls.

- Jeg er svært stolt over det vi har fått til med Kapittel Film, og at dette nå befester seg som en festival i festivalen. De såkalte kuratorkveldene er dessuten et samarbeid vi både er stolte av, og som vi gleder oss veldig til, fortsetter Bø.

Utenfra med frie tøyler

Under årets festival har nemlig Kapittel 08 gitt tre forskjellige institusjoner i oppgave å arrangere hver sin kveld innenfor svært løse rammer; på torsdagen slipper det nystartede undergrunnsforlaget Flamme Forlag til på Cementen, mens tidsskriftet Kraftsentrum har ansvar for fredagskvelden på Folken. Sist ut er festivalen Numusic, som utover lørdagsnatta vil lage Nulitteratur på Tou Scene.

Oppdatert programinformasjon finner du på Kapittel 08s hjemmesider under Program i menyen. Fra og med fredag 15. august kan du kjøpe billetter og festivalpass på www.stavanger-kulturhus.no/billetter eller i Musikk- og filmbiblioteket i Sølvbergets førsteetasje.

INFORMASJON

Kapittel 08
Stavanger internasjonale litteratur- og ytringsfrihetsfestival

  • Tid: 8. - 14. september 2008
  • Sted: Stavanger

Solid line: Boxdivider

KONTAKTPERSON

Solid line: Boxdivider

Eirik Bø
Festivalsjef

  • Telefon: (+47) 51 50 79 61
  • Mobil: (+47) 948 16 082
  • Send e-post
Google+