Hopp til hovedinnhold

Kapittel 08 for fulle hus

Sjelden har Stavanger internasjonale litteratur- og ytringsfrihetsfestival, opplevd liknende besøkstall som på festivalens tredje dag.

Både tirsdagens og særlig onsdagens arrangementer på Kapittel 08 hadde, til tross for noen tomme seter på enkelte arrangementer, særdeles godt forhåndssalg og enda bedre besøkstall. Kapittel Film befester seg i år som en publikumssuksess med særdeles godt besøk så langt, og på onsdagens forfattermøte Med Mustafa Can ble et knippe festivalgjengere dessverre avvist ved døren på grunn av utsolgt arena.

- Ikke ideelt, men selvsagt gledelig at festivalen selger godt, mener festivalsjef Eirik Bø, som ikke nødvendigvis er overrasket over årets jevnt gode besøk så langt.

- Men det er alltid uforutsigbart med slike arrangement, særlig når de overlapper hverandre, forklarer Bø.

- Men det gledelige i år er at vi med et så tett program, med opptil tre-fire arrangementer som går samtidig, likevel klarer å fylle arenaene samtidig, sier Bø, og sikter til gårsdagens forfattertreff med Siri Hustvedt, med om lag 200 gjester, samtidig med visning av filmen Crossing the Line, som fylte sal 6 på SF Kino Stavanger, og Arild Reins opplesning på Bøker & Børst.

- Og så var det jo proppfullt på Kult.kafeen med Mustafa Can klokka ni, smiler en tilfreds festivalsjef.

Arild Rein. Foto: Jørgen Furuholt © Sølvberget KF 2008

GODT BESØKT: Publikum kjente sin besøkelsestid da Arild Rein leste sitt essay om Stavanger-forfatteren Jan Wesnes på Bøker & Børst onsdag kveld.

Google+