Hopp til hovedinnhold

Bibliotekpolitisk seminar

Slå sammen bokhandel og bibliotek foreslo kulturpolitikker Olemic Thommessen, han fikk både motbør og støtte når han møtte en mangfoldig bokbransje til debatt på kulturtorget.

Bibliotek, forlag, bokhandel, kulturbyråkrati og kulturpolitikere var alle representert for å diskuterer bok og bibliotek. Betydningen av bibliotek for å sikre mangfoldet i litteraturen, og oppveie for kommersialiseringens ensretting var et tema som sto i fokus. Hvordan skal biblioteket balansere mellom å gi et bredt og smalt tilbud og å holde på besøk- og utlånstall?

Mest oppmerksomhet fikk politikeren Thommessen med sitt utspille om å slå sammen bibliotek og bokhandel i små kommuner. Hans argument var at dette kunne holde liv i både bokhandel og bibliotek. Biblioteksjef Marit Egås var enig, biblioteket vil være enn bedre formidler av mangfoldet i litteratur enn bokhandelen som fulgte de store kjedene sine retningslinjer. Forleggeren Anders Heger var svært uenig, og mente dette var å blande roller. Hør mer i NRKs kulturnytt (12.09.08 08:05) som Podkaste.

Bibliotekpolitisk seminar

 

 

 

Google+