Hopp til hovedinnhold

Workshop med hiphopambassadøren

Toni Blackman er kommet til Kapittel 07, og holdt hiphop workshop for studentene ved Kunstskolen i Rogaland.

USA’s eneste hiphopambassadør, Toni Blackman, møtte studenter ved Kunstskolen i Rogaland for å lære dem hvordan hiphopen kan brukes som redskap til å formidle tanker og budskap.

Toni Blackman har spilt sammen med artister som Wu Tang Clan, Mos Def, The Roots og Erykah Badu.

En dedikert Blackman introduserte seg selv i en rap, og utfordret senere studentene til å gjøre det samme. Etter en hard tenkepause, og intens skribling i notatblokkene, skulle teksten presenteres i plenum, i form av en rap.

Det kunne merkes en viss nervøsitet i rommet, og Toni Blackman beroliget deltakerne med at dette kun var en øvelse i å trø over noen av sine egne barrierer.
- Musikken brukes som et lerret hvor man tegner et bilde som blir til en historie. Det å skulle reise seg og rappe, kanskje for første gang, er å "stepping out of your comforzone". Jo større utfordringen er, jo lenger man trer ut av sin egen “comfortzone”, dess større erfaring får man, kunne Blackman fortelle.

Hun har lang erfaring med å opptre og holde workshops for unge hiphop-interesserte, og har besøkt land som Senegal, Ghana og Botswana, i kraft av å være spesialist på amerikansk kultur, og hennes engasjement som hiphopambassadør.

Google+