Hopp til hovedinnhold

Hovedseminaret

Kapittel 07s hovedseminar, Ytringsfrihet og sosiale reformer i Latin-Amerika, byr blant annet på Richard Gott, Guillermo Osorno og Mauricio Herrera.

Program for seminaret:

 

13.30

Richard Gott, kommentator, The Guardian (Storbritannia):

Hvilken retning tar den nybolivarianske revolusjonen?

Hugo Chavez’ anti-amerikanske ideer og politikk skaper enorm begeistring over store deler av Latin-Amerika, og har ført til store forandringer i det oljerike landet Venezuela. Hvilken innflytelse har den nybolivarianske revolusjonen på resten av landene i Latin-Amerika?

 

14.30:

Guillermo Osorno, sjefredaktør, Gepardo (Mexico):

Trusselen mot ytringsfriheten

På hvilken måte er ytringsfriheten truet i så ulike land som Mexico og Venezuela? Sjefredaktør Osorno beskriver hvordan konsentrasjonen av eierinteresser truer mediemangfoldet i Mexico, mens privateide medier truet med politisk sensur i Venezuela.

Kommentatorer: Maria Teresa Ronderos (Colombia).

 

15.30:

Mauricio Herrera, professor i journalistikk, Universitetet i Costa Rica:

Pressens rolle i anti-korrupsjonsarbeidet

Langsiktige og transparente styringssystemer er nødvendig for å hindre korrupsjon og misligholdelse på høyt nivå. Herrera, som ble dømt for å avsløre korrupsjon, forteller med utgangspunkt i sin egen sak om hvorfor ytringsfriheten er siste og viktigste kontrollinstans når det gjelder å motvirke korrupsjon på høyt nivå for eksempel i oljebransjen.

 

16.30:

Martin Sandbu, forsker og rådgiver, Wharton School of Business:

Folkets rikdom?

Akkurat som Norge, er Latin-Amerika rikt på naturressurser som olje, gass og metaller. Likevel lever mange latinamerikanere i fattigdom. Hvorfor? Er situasjonen annerledes i dag? Hva kan gjøres for å bekjempe det man kaller ”naturressursenes forbannelse”?

Informasjon

Seminar om ytringsfrihet og sosiale reformer i Latin-Amerika

 

  • Programleder: Erling Borgen
  • Tid: 12. september, kl. 13.30
  • Sted: Sangsalen, Stavanger katedralskole
  • Pris: Kr 250,-
Google+