Hopp til hovedinnhold

Første Noreger-stipend til Borgen og Solhjell

Til publikums store begeistring mottok Trond Borgen og Dag Solhjell Odd Noregers litteraturstipend for sakprosa og kritikk 2007 under åpningsforestillingen på Kapittel 07.

- Komiteen har besluttet å gi stipendet til et prosjekt som har kommet et stykke på veg, men som trenger en siste drahjelp på oppløpsiden, fortalte Siri Aavitsland, kultursjef i Stavanger kommune og kveldens prisutdeler.

- Et nødvendig uromoment

Stipendkomitéen har bestått av Henriette Thune, Helge Lunde og Anders Jaarvik, som begrunnet tildelingen med at ”Trond Borgen i sitt virke som kunstkritiker, er et nødvendig uromoment i regionens kulturliv. Han har siden 1979 skrevet over 2500 kunstkritikker, og står dessuten bak en rekke kunstbøker og essays i kunsttidskrift”.

Ett skritt nærmere

Dag Solhjell skal her velge ut, redigere og kommentere en samling av Trond Borgens aviskritikker i Haugesunds avis fra 1979 til 1984, og Stavanger Aftenblad fra 1984 til 2007. Dette skal sammenstilles med Trond Borgens egne nyskrevne tekster knyttet til kunstkritikk som sjanger. Prosjektet skal etter planen utgis som bok i 2008 – noe som antagelig er nærmere virkeligheten, etter at tildelingen av 50 000 stipendkroner

Google+