Hopp til hovedinnhold

Borgen håper på mer blest

Erling Borgens siste dokumentarfilm, I skyggen av Statoil, hadde oljebypremiere på Kapittel fredag kveld. Filmregissøren ber om debatt også denne gangen.

Filmplakat: I Skyggen av Statoil (Innsikt/Erling Borgen, 2007)

I Skyggen av Statoil er film nummer tre i Erling Borgens kontroversielle dokumentarfilmserie Det uskyldige Norge, og ble første gangen vist på Den norske filmfestivalen i Haugesund i august i år.

I filmen, som ble vist for full sal på Kapittel 07s tredje dag, fredag, stiller Borgen spørsmål ved Statoils operasjoner i Aserbajdsjan – et land med utbredt korrupsjon, brudd på menneskerettighetene, og regimets forfølgelse av journalister og politiske motstandere.

- Store konsekvenser

Forrige film i serien, De fattiges plass, hadde granitten på Tusenårsstedet, og alder og arbeidskårene til steinhuggerne i Kuppam hvor granitten kommer fra, som tema.

- Jeg er svært glad for reaksjonene som forrige film i serien skapte. I stavanger har mann nå fått et etisk råd, og flere kommuner har fått inn etiske klausuler i sine kontrakter som følge av debatten som fulgte, proklamerte Borgen i sin prolog til visningen fredag ettermiddag.

- Jeg håper at jeg også denne gang kan skape debatt, sa Erling Borgen, og avsluttet med å opplyse om at I skyggen av Statoil nå er godkjent av TV2, og dermed vil kringkastes andre uken i oktober.

Google+