Hopp til hovedinnhold

5 500 besøkte Kapittel 07

Foreløpige tall fra ledelsen av Kapittel viser at om lag 5 500 mennesker besøkte årets festival.

- Vi driver å finregner tallene nå, forteller bibliotek- og kulturhussjef Marit Egaas.

- Men det ser ut til at vi har hatt et totalt besøk på rundt regnet 5 500 mennesker, som har vært innom festivalens arrangementer fra onsdag 12. september til og med søndag 16. september.

Populære gratisarrangement

Antall solgte billetter ser derimot i år ut til å lande rundt halvannet tusen. Dette er fordi det i år var en lang rekke gratis arrangementer – óg fordi disse er festivalens best besøkte arrangement. Bokbasaren på Arneageren, DemoFolken, Barnetimen med Gro Dahle, Debatten ”Mistenkelig utlendinger?”, søndagens søramerikanske gudstjeneste, og mange, mange flere – var alle Kapittelarrangementer som var gratis og svært godt besøkte.

85 gjester – det vil si musikere, foredragsholdere, forfattere og lignende, måtte til for å ro de ulike arrangementene i land.

Få avlysninger

Kun tre av 69 arrangementer ble i år avlyst. Et av dem ble tatt av plakaten i god tid før festivalen startet (”Latin-Amerika nå: Hvem tjener på narkotikahandelen?”), en workshop manglet påmelding og årets poesivandring rant vekk i søndagens striregn.

- Alt i alt er vi strålende fornøyd, ikke bare med besøkstallene, men også med innholdet av årets arrangement, og avviklingen av årets festival, konkluderer Marit Egaas.

Google+