Hopp til hovedinnhold

Et avsluttet Kapittel

Kapittel 07 tonet ut i søndagskvelden 16. september 2007.

Åpningsprologen

Pedro Carmona-Alvarez åpnet Kapittel 07 med sin egen åpningsprolog. Nå er den tilgjengelig for deg på nettsidene.

5 500 besøkte Kapittel 07

Foreløpige tall fra ledelsen av Kapittel viser at om lag 5 500 mennesker besøkte årets festival.

Klimalørdag på Kapittel

Med klimaskifte som overskrift, har klima og miljø preget Kapittel 07. Et av høydepunktene var lørdagen, med to celebre klima-gjester.

Leth om mye

En åpenhjertig Jørgen Leth stilte til samtale med Erling Borgen under arrangementet ”Latin-Amerika nå: Politikk, sex og voodoo på Haiti”.

Borgen håper på mer blest

Erling Borgens siste dokumentarfilm, I skyggen av Statoil, hadde oljebypremiere på Kapittel fredag kveld. Filmregissøren ber om debatt også denne gangen.

Katastrofe-poesi

Den litterære aktivisten, Ethlebert Miller, har vært opptatt av orkanen Katrina. Han slakter myndighetene sin rolle, men så gikk det jo verst ut over fattige afroamerikanere.

- Vi er verdens eldste koloni

Et ubehagelig gufs fra tidligere tider la seg over Kulturtorget da poet og professor Martín Espada fortalte sin historie om fedrelandet Puerto Rico fredag ettermiddag.

Argentinsk tragedie

Den Argentinske menneskerettighetsforkjemperen og journalisten Horacio Verbitsky ga oss en innføring i militærkupp, tortur og undertrykking på argentinsk.

Prikk til forståelse

Med en prikk i pannen, en kort time og sin brede erfaring forsøkte statsviter Lillian Hjorth å gi svar på hvordan man omgås andre, løser konflikter og øker flerkulturell forståelse.

Google+