Hopp til hovedinnhold

Dagsprogram: Torsdag

Maja Lunde, Erlend Loe, Geoff Dyer, Carsten Jensen og Olaug Nilssen er noen av forfatterne på torsdagsprogrammet. Du kan også oppleve forfattere som danser sine verk, og et skandinavisk mestermøte mellom Jan Grue, Helle Helle og Sami Said. 

Kapittel

Dagsprogram: Fredag

Fredag 20. september kan du spørre Trond Viggo og Linn Skåber om hva som helst! Fredagsprogrammet byr også på yoga og forfattere som Kjartan Fløgstad, Maria Kjos Fonn, Trude Marstein, Geoff Dyer, Carsten Jensen, Shazia Majid og Johan Harstad. 

Kapittel

Dagsprogram: Lørdag

Agnes Ravatn, Trude Marstein, Gunnhild Øyehaug, Dorthe Nors og Hassan Blasim er noen av forfatterne på lørdagsprogrammet. Ellers blir det blant annet samtale om menn og sykling, remake av en diktsyklus fra middeladeren, og kåring av tidenes Rogalandsbok. 

Kapittel

Dagsprogram: Søndag

Søndag 22. september byr blant annet på tre dokumentarfilmer og tre konserter. Ellers kan du få med deg et performanceforedrag, og en samtale om kjærlighet og ensomhet mellom Gunnhild Øyehaug og Dorthe Nors. Frida Ånnevik avslutter årets Kapittel med konsert i Maskinhallen på TOU.

Kapittel

Danseprogrammet på Kapittel19

Når temaet for årets festival er kropp er det gledelig å kunne presentere fysiske uttrykksformer der kroppen brukes som verktøy for formidling.

Kapittel

Kapittel på Kåkå

Om menn og kropp – og hjernen. 

Kapittel

Jo Nesbø til Kapittel

Det er en internasjonal begivenhet når forfatter og musiker Jo Nesbø kommer med ny bok om Harry Hole, og i Kniv går det virkelig dårlig med den berømte politietterforskeren.

Kapittel

Siri Odfjell Risdal ny Kapittel-sjef

Siri Odfjell Risdal er ansatt som sjef for Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet. Hun har vikariert i stillingen siden i vår.

Kapittel

Lær noe nytt på Kapittel

Det er ikke bare tarmen som har sjarm! Den siste tiden har det kommet flere gode fagbøker som utforsker kroppen, og kroppsforståelse er også et aktuelt tema i samfunnsdebatten.

Kapittel

Når sport blir kunst

John McEnroe er ikke tidenes beste tennisspiller. Men ingen har tatt sporten til så luftige høyder som han gjorde i 1984. Kapittelfilmen John McEnroe: In the realm of perfection er en bittersøt feiring av tennisgeniets topp - og bunn.

Kapittel

Kapittel-arrangementer om arabisk litteratur

منذ سنوات أصبح العديد من أنشطة مهرجاننا تُعرف بالأنشطة الناطقة باللغة العربية. ومن بين ضيوفنا هذا العام كاتبا القصة القصيرة : حسّان بلاسيم ومازن معروف. سيشارك الضيفان مع آخرين في نقاش حول كتابة الأدب في ظل الحرب.

Kapittel

Henrik Steffens? Aldri hørt om han

Han var venn med dikterne Schiller og Goethe, brakte romantikken til Norden og var med i felttoget mot Napoleon.

Kapittel

Bokbloggerens Kapittel-tips

Marianne Søiland driver bokbloggen ebokhyllami.blogspot.com og leser alltid minst tre bøker samtidig. Her er hennes utvalgte høydepunkter i årets program.

Kapittel

Stig Beite Løkens Kapittel-tips

Barnløshet og søvnløshet står øverst på Stig Beite Løkens Kapittel-meny i september.

Kapittel

Aud Jorunn Aanos Kapittel-tips

Aud Jorunn Aano ser fram til utenriks, Kjartan Fløgstad, arabisk litteratur og tennisfilm på årets Kapittel.

Kapittel

Marit Halonen Christiansens Kapittel-tips

Når ho ikkje jobbar som gynekolog på Stavanger Universitetssjukehus, plar ho lese. Årets festivaltema Kropp er midt i blinken for Marit Halonen Christiansen.

Kapittel
Google+