Hopp til hovedinnhold

Lær noe nytt på Kapittel

Det er ikke bare tarmen som har sjarm! Den siste tiden har det kommet flere gode fagbøker som utforsker kroppen, og kroppsforståelse er også et aktuelt tema i samfunnsdebatten.

Kapittel

Danseprogrammet på Kapittel19

Når temaet for årets festival er kropp er det gledelig å kunne presentere fysiske uttrykksformer der kroppen brukes som verktøy for formidling.

Kapittel

Kapittel på Kåkå

Om menn og kropp – og hjernen. 

Kapittel

Velkommen til Kapittels kroppsdel-paneler

Hvorfor er så mange romankarakterer tannleger? Kan hendene handle på egenhånd? Og hva er egentlig labia majora?

Kapittel

Kjøp festivalpass til Kapittel

Salget av festivalpass til Kapittel 19 går unna, over halvparten av festivalpassene er allerede solgt! Husk å sikre deg et pass til årets litterære høydepunkt på Sølvberget. 

Kapittel

Åpningsforedrag: Gjennom kjøttet – disseksjonen og kroppens kulturhistorie

I 2019 er det 10 år siden Espen Stueland ga ut storverket Gjennom kjøttet - disseksjonen og kroppens kulturhistorie. Med utgangspunkt i bok holder Stueland årets åpningsforedrag, der han ser på den døde kroppen som gjenstand for vitebegjær, tabubelegging og ikke minst kunstnerisk inspirasjon.

Kapittel

Sterke nordiske navn til Kapittel

Årets Kapittel blir et nordisk mestermøte med gode navn som Dorthe Nors, Sami Said, Hassan Blasim og Mazen Maarouf på plakaten.

Kapittel

Kapittelaktuelle bøker

Her er en oversikt over bøker som er aktuelle til Kapittel 19. Listen oppdateres frem mot festivalen. De fleste av bøkene kan lånes/reserveres på Sølvberget (og da også på www.sølvberget.no og/eller ebok-appene eBokBib og Libby by Overdrive.

Kapittel

Hammad og Sönmez til Kapittel

De kritikerroste forfatterne Isabella Hammad og Burhan Sönmez kommer til årets Kapittel. Romanene The Parisian og Istanbul, Istanbul har blitt kalt henholdsvis "Middlemarch med minareter"* og "smertens Dekameron"**.*Viser til Middlemarch av George Eliot **Viser til Dekameronen av Giovanni Bocaccio

Kapittel

Kort sagt - alt du ikke visste om kroppen

Få med deg Kapittels nye serie Kort sagt, der aktuelle forfattere gir oss et innblikk i årets tema på 20 minutter.

Kapittel

Dette er Kapittel

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, er en årlig festival som arrangeres av Sølvberget. Kapittel 19 finner sted 18. - 22. september 2019.

Om Kapittel

Kontakt- og presseinfo

Kontaktinformasjon til oss som jobber med Kapittel.

Kontakt- og presseinfo

Johan Harstad holder årets Kiellandforedrag

Kiellandforedraget tar utgangspunkt i spørsmålet om hvorfor litteratur er viktig. I år skal spørsmålet besvares av Stavanger-forfatter Johan Harstad. 

Kapittel

Her er de første navnene til Kapittel 19

Geoff Dyer, Marlene van Niekerk, Carsten Jensen, Maja Lunde og Jan Grue er noen av hovednavnene på årets Kapittel, som arrangeres fra 18. - 22. september med temaet Kropp.

Kapittel

Do you want to volunteer at Kapittel 19?

We need volunteers for the Kapittel 19 festival in September.

Kapittel

Kapittel med A-fordel (Aftenblad-kort)

Du får rabatt på en rekke arrangementer dersom du abonnerer på Aftenbladet og har A-fordelskort. Da kan du også kjøpe festivalpass til spesialpris.

Kapittel

Fant du det du lette etter

Spørsmål merket * er obligatoriske.

Takk for tilbakemeldingen!

Vi svarer ikke på henvendelser her, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre!

Google+