Hopp til hovedinnhold

Erika Fatland holder årets ICORN-foredrag

Det internasjonale fribynettverket ICORN inviterer hvert år til et eget foredrag om ytringsfrihet på Kapittel. Erika Fatland holder årets foredrag.

Kapittel

Bokmerke 2020

Her finner du alt om årets program for Bokmerke - Kapittel for barn og unge.

Bokmerke

Erik Fosnes Hansen erstatter Lars Saabye Christensen

Erik Fosnes Hansen vil snakke om avtrykket etter byen, både i Lars Saabye Christensens og eget forfatterskap.

Kapittel

Events in English at Kapittel

Kapittel is Stavanger's international festival of literature and freedom of speech. Due to COVID-19 there are mainly events in Norwegian this year, but we recommend our international audience to explore our documentary programme in English.

Kapittel

Festivalpass og Kapittelkopp

Her kan du kjøpe festivalpass til Kapittel 20, og din egen Kapittelkopp. Perfekt gave til noen du er glad i - eller til deg selv.

Kapittel

Endringer for Løkkeberg, Omar og Boström Knausgård

De nye reiserådene fra UD gjør at Vibeke Løkkeberg og Sara Omar dessverre ikke kan komme til Stavanger, og de vil derfor delta på Kapittel digitalt. Arrangementet med Linda Boström Knausgård i opptak fra Danmark utgår dessverre helt.

Kapittel

Kapittel i Ryfylke

Atle Berge vant nylig LOs litteraturpris for romanen Puslingar, som handler om etterdønningene etter Alexander L. Kielland-ulykken. I forkant av Kapittel kan du møte den prisbelønte forfatteren på bibliotekene i Ryfylke. 

Kapittel

Ekstrakonsert med Bjella

"Så fengende har du aldri hørt Bjella før" skriver Dagbladets anmelder om Stein Torleif Bjellas nye album. Nå har du en ekstra sjanse til å oppleve Stein Torleif Bjella på Kapittel.

Kapittel

19.august 2020- Mansur Rajih Jemen/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer nitten kommer fra Mansur Rajih, poet og politisk aktivist fra Jemen. Mansur var Stavangers første fribyforfatter i perioden  1998-2000.

Kapittel

12.august 2020- Somaya El Sousi

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer atten kommer fra Soamaya El Sousi fra Gaza.

Kapittel

Tore Renberg om Tollak til Ingeborg

Stavangers egen Tore Renberg er aktuell med romanen Tollak til Ingeborg. Møt han både onsdag og torsdag under Kapittel.

Kapittel

02.september 2020- Safaa Khalaf Irak/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 13 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tjueen er fra journalist, forfatter og poet Safaa Khalaf. Safaa er nåværende fribyforfatter i Stavanger.

Kapittel

09.september 2020-Somaya El Sousi

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 13 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tjueto kommer fra Soamaya El Sousi fra Gaza.

Kapittel

Auður Ava Ólafsdóttir utsetter Kapittelbesøk til 2021

Auður Ava Ólafsdóttir var et av hovednavnene til årets Kapittel, men har valgt å utsette besøket til neste år som følge av COVID 19.

Kapittel

Kapittel avlyser utenlandske gjester

Som følge av COVID-19 og de nye reiserestriksjoner fra UD, der bla Storbritannia og København blir rødt, må Kapittel dessverre avlyse utenlandske gjester på festivalen. 

Kapittel

26.august 2020 Wesam Almadani- Gaza

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tjue er fra forfatter og aktivist Wesam Almadani. Wesam er nåværende fribyforfatter i Larvik.

Kapittel
Google+