Hopp til hovedinnhold

15.mai 2020- Benyamin Farnam Iran/Oslo

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer fem er fra filmskaper, produsent og poet Benyamin Farnam fra Iran. Benyamin er nåværende fribyforfatter i Oslo.

Kapittel

20.mai 2020- Ali Dorani Iran/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer seks er fra tegneserieskaper og aktivist Ali Dorani/ Mr. Eaten Fish fra Iran. Ali var fribyforfatter i Stavanger fra 2017 til 2019.

Kapittel

Digital dagbok fra forfulgte forfattere

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. 

Kapittel

Avtrykket etter Alexander L. Kielland-ulykken

27. mars 1980 kantret boligplattformen Alexander L. Kielland, og 123 menn mistet livet. Atle Berge, Tord F. Paulsen og Tommas T. Skretting har på hver sin måte utforsket avtrykket etter den dramatiske ulykken.

Kapittel

Bjella med komp til Kapittel

«Norges beste band!» utbasunerte Dagsavisen etter Stein Torleif Bjellas maktdemonstrasjon på Øya i 2017. Nå kan du glede seg til et nytt møte med en av landets største visekunstnere, når Bjella med komp avrunder lørdagens Kapittel.

Kapittel

27.mai 2020- Otba Fathalla Mahmoud

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer syv kommer fra Otba Fathalla Mahmoud, skribent og jounalist fra Irak. Otba var fribyforfatter i Stavanger fra 2007 til 2009.

Kapittel

06.mai 2020- Khalid Albaih Romania/Sudan/København

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer fire er fra den rumeskfødte sudaneren Khalid Albaih. Den politiske tegneren, kunstner og samfunnsdebattanten er nåværende fribyforfatter i København.

Kapittel

Her er de første navnene til Kapittel 20

Erika Fatland, Vigdis Hjorth og Lars Saabye Christensen er blant gjestene som allerede er bekreftet til Kapittel 20. 

Kapittel

Avtrykk blir tema for Kapittel 20

Neste års Kapittel går av stabelen 16. – 20. september 2020, og temaet blir Avtrykk.

Kapittel

Siri Odfjell Risdal ny Kapittel-sjef

Siri Odfjell Risdal er ansatt som sjef for Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet. Hun har vikariert i stillingen siden i vår.

Kapittel

Volunteering at Kapittel20

We need volunteers for the Kapittel20 festival in September 2020. We start recruiting for the 2020 festival in spring next year.

Kapittel

Om Bokmerke - Kapittel for barn og unge

Bokmerke er barn og unges eget Kapittel, og i år feirer Bokmerke 10 år!

Kapittel

About Kapittel

Kapittel, Stavanger international festival for literature and freedom of speech, is an annual festival, arranged by Sølvberget. Kapittel 20 is on from 16th until 20th of September 2020.

In English

Kontakt- og presseinfo

Kontaktinformasjon til oss som jobber med Kapittel.

Kontakt- og presseinfo

22. april 2020- Omid Shams Iran/Århus/London

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer to kommer fra Omid Shams, forfatter, journalist og litteraturkritiker fra Iran. Omid var fribyforfatter i Århus fra 2014 til 2016.

Kapittel

15. april 2020- Manal Al-Sheikh Iraq/Stavanger/Oslo

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Første bidrag kommer fra Manal Al-Sheikh, poet og forfatter fra Irak. Manal var fribyforfatter i Stavanger fra 2009 til 2011.

Kapittel
Google+