Hopp til hovedinnhold

22.juli 2020- Ali Dorani Iran/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer femten er fra tegneserieskaper og aktivist Ali Dorani/ Mr. Eaten Fish fra Iran. Ali var fribyforfatter i Stavanger fra 2017 til 2019.

Kapittel

29.april og 17.juni 2020- Mohammad Habeeb Syria/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tre og ti kommer fra Mohammad Habeeb, forfatter, poet, oversetter og aktivist fra Syria, som har skrevet et manus til et skuespill. Mohammad var fribyforfatter i Stavanger fra 2015 til 2017 

Kapittel

24.juni 2020- Mansur Rajih Jemen/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer elleve kommer fra Mansur Rajih, poet og politisk aktivist fra Jemen. Mansur var Stavangers første fribyforfatter i perioden  1998-2000.

Kapittel

Lesesirkelen leste Linjeskift

Romanen Linjeskift av Joseph Ponthus skildrer hverdagen på et slakteri i Frankrike. Kapittels egen lesesirkel har lest boka.

Kapittel

3.juni 2020-Omid Shams Iran/Århus/London

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer åtte kommer fra Omid Shams, forfatter, journalist og litteraturkritiker fra Iran. Omid var fribyforfatter i Århus fra 2014 til 2016.

Kapittel

Kjære Grønland

De nordiske forfatterne Iben Mondrup, Kim Leine og Ida Frisch skriver alle med Grønland som bakteppe, og nå er de klare for Kapittel.

Kapittel

Dette er Kapittel

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, arrangeres årlig av Sølvberget. Neste Kapittel går av stabelen 16. - 20. september 2020.

Om Kapittel

Islandske stjerneforfattere til Kapittel

Auđur Ava Ólafsdóttir vant Nordisk Råds litteraturpris 2018, og Bergsveinn Birgisson er nominert til prisen i år. To av Islands viktigste litterære stemmer er klare for Kapittel. 

Kapittel

Rundtur til middelalderkirkene i Stavanger

Hvilket avtrykk har våre fem middelalderkirker satt gjennom nærmere 1000 år? Bli med på en kulturell rundtur i nye Stavanger kommune.

Kapittel

15.mai 2020- Benyamin Farnam Iran/Oslo

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer fem er fra filmskaper, produsent og poet Benyamin Farnam fra Iran. Benyamin er nåværende fribyforfatter i Oslo.

Kapittel

20.mai 2020- Ali Dorani Iran/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer seks er fra tegneserieskaper og aktivist Ali Dorani/ Mr. Eaten Fish fra Iran. Ali var fribyforfatter i Stavanger fra 2017 til 2019.

Kapittel

Digital dagbok fra forfulgte forfattere

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. 

Kapittel

Avtrykket etter Alexander L. Kielland-ulykken

27. mars 1980 kantret boligplattformen Alexander L. Kielland, og 123 menn mistet livet. Atle Berge, Tord F. Paulsen og Tommas T. Skretting har på hver sin måte utforsket avtrykket etter den dramatiske ulykken.

Kapittel

Bjella med komp til Kapittel

«Norges beste band!» utbasunerte Dagsavisen etter Stein Torleif Bjellas maktdemonstrasjon på Øya i 2017. Nå kan du glede seg til et nytt møte med en av landets største visekunstnere, når Bjella med komp avrunder lørdagens Kapittel.

Kapittel

27.mai 2020- Otba Fathalla Mahmoud

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer syv kommer fra Otba Fathalla Mahmoud, skribent og jounalist fra Irak. Otba var fribyforfatter i Stavanger fra 2007 til 2009.

Kapittel

06.mai 2020- Khalid Albaih Romania/Sudan/København

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer fire er fra den rumeskfødte sudaneren Khalid Albaih. Den politiske tegneren, kunstner og samfunnsdebattanten er nåværende fribyforfatter i København.

Kapittel
Google+