Hopp til hovedinnhold

Her er hele programmet til Kapittel 20

Velkommen til et nytt Kapittel 16. - 20. september med temaet Avtrykk. 

Kapittel

Erika Fatland holder årets ICORN-foredrag

Det internasjonale fribynettverket ICORN inviterer hvert år til et eget foredrag om ytringsfrihet på Kapittel. Erika Fatland holder årets foredrag.

Kapittel

Linn Ullmann holder årets Kiellandforedrag

Kiellandforedraget ble opprettet ved etableringen av Kiellandsenteret på Sølvberget, og er et fast innslag under Kapittelfestivalen. Med Kiellands ideal om nyttepoesi som utgangspunkt, skal foredraget skape et rom for å reflektere rundt litteraturens betydning og verdi for enkeltindividet og for samfunnet.

Kiellandsenteret

Bokmerke 2020

Her finner du alt om årets program for Bokmerke - Kapittel for barn og unge.

Bokmerke

A-fordel på Kapittel

Aftenbladkortet gir deg billigere kulturopplevelser og bedre tilgang til Stavanger Aftenblads nettjenester. Med Aftenbladkortet får du også rabatt på en rekke Kapittel-arrangement. 

Kapittel

12.august 2020- Somaya El Sousi

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer atten kommer fra Soamaya El Sousi fra Gaza.

Kapittel

Joseph Ponthus' besøk på Kapittel er avlyst

De nye reiserådene fra Utenriksdepartementet knyttet til COVID-19 gjør at Frankrike nå blir rødt, og det betyr at Joseph Ponthus' sitt besøk på Kapittel må avlyses.

Kapittel

Auður Ava Ólafsdóttir utsetter Kapittelbesøk til 2021

Auður Ava Ólafsdóttir var et av hovednavnene til årets Kapittel, men har valgt å utsette besøket til neste år som følge av COVID 19.

Kapittel

Festivalpass og Kapittelkopp

Salget av festivalpass til Kapittel 20 har startet, og i år kan du også kjøpe din egen Kapittelkopp med kafferabatt på Renaa Xpress.

Kapittel

Frivillig på Kapittel

Vil du være med å lage festival i september? Nå kan du melde deg som frivillig til Kapittel20. 

Kapittel

05.august 2020- Ashraf Bagheri Iran/Uppsala

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer sytten kommer fra Ashraf Bagheri, forfatter og journalist fra Iran. Ashraf var fribyforfatter i Uppsala fra 2018 til 2020.

Kapittel

29. juli 2020- Wesam Almadamin Gaza/Larvik

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer seksten er fra forfatter og aktivist Wesam Almadani. Wesam er nåværende fribyforfatter i Larvik.

Kapittel

Kapittelsjefens sommerlesetips

Bruk sommeren på å lese deg opp til Kapittel! Her er Kapittelsjef Siri Odfjell Risdals anbefalte bøker av forfattere som kommer til festivalen 16. - 20. september.

Kapittel

Jenta med minneboken

Avtrykket etter 2. verdenskrig preger fortsatt mange familier. Bart van Es står bak den prisvinnende biografien Jenta med minneboken, og er en av årets hovedgjester på Kapittel. 

Kapittel

10. juni 2020- Ashraf Bagheri Iran/Uppsala

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer ni kommer fra Ashraf Bagheri, forfatter og journalist fra Iran. Ashraf var fribyforfatter i Uppsala fra 2018-2020.

Kapittel

01. juli 2020- Khalid Albaih Romania/Sudan/København

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tolv er fra den rumeskfødte sudaneren Khalid Albaih. Den politiske tegneren, kunstner og samfunnsdebattanten er nåværende fribyforfatter i København.

Kapittel

08.juli 2020- Benyamin Farnam Iran/Oslo

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tretten er fra filmskaper, produsent og poet Benyamin Farnam fra Iran. Benyamin er nåværende fribyforfatter i Oslo.

Kapittel

15.juli 2020- Otba Fathalla Mahmoud Irak/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer fjorten kommer fra Otba Fathalla Mahmoud, skribent og jounalist fra Irak. Otba var fribyforfatter i Stavanger fra 2007 til 2009.

Kapittel
Google+