Hopp til hovedinnhold

Program og billetter til Kapittel 21

Årets Kapittel arrangeres fra 22. - 26. september med temaet Hjem. 

Kapittel

Kapittel står for gjenåpningsfesten fra lørdag kl. 16

Fredag meldte statsminister Erna Solberg at Norge gjenåpner lørdag 25. september kl. 16.00, og Kapittel er klar for gjenåpningsfest! 

Kapittel

Nedenom og hjem

I årets festivalantologi Nedenom og hjem har vi invitert seks skarpe samtidsforfattere til å skrive et essay om å flytte hjem. 

Kapittel

Kapittel for barn og unge

Bokmerke er Kapittels program for barn og unge. Lørdag 24. og søndag 25. september inviterer vi til familieprogram i regionen. I selve Kapittel-uka vil inviterte barnehager og skoler delta på forfatter- og illustratørtreff.

Bokmerke

Anne Applebaum holder årets ICORN-foredrag

Hva skjer med demokratiet i møte med den digitale informasjonskrigen? Journalist og Pulitzerpris-vinner Anne Applebaum holder årets ICORN-foredrag på Kapittel.

Kapittel

Dette blir strømmet fra Kapittel

Her er en oversikt over arrangement som blir strømmet fra Kapittel 21.

Kapittel

Musikk på Kapittel

“Kan Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez bli faste gjester på Kapittel til evig tid, please?” skrev Aftenbladet sist Frode Grytten Beat band gjestet Kapittel i 2015. I år er de endelig tilbake på Sølvberget. Vi får også besøk av Norges kuleste heimstaddikter Musti, og får høre Susanna Wallumrøds tolkninger av Baudelaires dikt. Lørdag blir det musikkprat med artist og låtskriver Marit Larsen, som har flyttet hjem etter flere år i utlandet.

Kapittel

Kapittel Film

Kapittels filmprogram har som alltid hovedvekt på aktuell og spennende dokumentarfilm. Årets festivaltema Hjem belyses gjennom internasjonale dokumentarer, som berører hjem tematisk så vel som formmessig.

Kapittel

Hvordan har pandemien påvirket oss?

Siden 12. mars 2020 har et virus endret hverdagen for de aller fleste. Hvordan oppleves det å være hjemløs når verden rammes av en pandemi? Er vi blitt late og ensomme på hjemmekontor?, spør Thomas Seltzer. Og hvordan har denne tida vært for Camilla Stoltenberg?

Kapittel

Demokrati og ytringsfrihet

Kapittel, også kjent som Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, har alltid hatt et program hvor demokrati og ytringsfrihet står sentralt. Også i år er det flere arrangement som belyser dette fra ulike hold. Hvorfor er karikaturen en truet kunstart? Hva er sammenhengen mellom diktatur og latin-amerikansk krim? Og hvordan har Merkel håndtert høyreekstremismen i Tyskland. 

Kapittel

Guttaboka på Kapittel

Etter suksessen Jenteboka er legene Nina Dølvik Brochmann og Ellen Støkken Dahl tilbake med Gutteboka. Inspirasjon til å lage den nye boka fikk de på Kapittel i fjor.

Kapittel

Ta lunsjen på Kapittel

Legg lunsjpausen til Kapittel. Hver dag, fra onsdag til lørdag, blir det lunsjlesing: aktuelle forfattere leser høyt fra sine nye bøker. På torsdag og lørdag kan vi anbefale å forlenge lunsjen slik at du også får med deg Kapittelbokpraten med Sumaya Jirde Ali og Klassikerlørdag om Annie Ernaux.

Kapittel

Kunst på Kapittel

Hvordan er det å være hjemløs når verden rammes av en pandemi? Og hvordan oppleves det når hjemlandet ditt blir okkupert? På årets Kapittel er det mulig å få med seg flere store kunstopplevelser og utstillinger, som på ulike måter berører og utfordrer vår forståelse av hva et hjem er, hva krig og pandemi gjør med oss og hvordan vi definerer historien.

Kapittel

Events in English

Kapittel is Stavanger's international festival of literature and freedom of speech. This year's festival is arranged from September 22nd - 26th 2021 at Sølvberget Library and Cultural Centre. The following events are in English. 

Kapittel

Teater på Kapittel

Hjem har alltid vært et populært tema å utforske i scenekunsten, med Ibsens velkjente dukkehjem som det klassiske eksempelet på hvor kraftfullt det kan virke å belyse hjem fra en teaterscene. På årets Kapittel blir det flere muligheter til gode teateropplevelser, både innendørs og utendørs - og tvers gjennom hus og heim!

Kapittel

Smittevern på Kapittel

Kapittel tar smittevern på alvor, og har gjort en rekke tiltak for å sikre at alle som deltar på festivalen skal få en trygg og god festivalopplevelse.

Kapittel

Byen – vårt felles hjem

Hvordan kan vi som innbyggere selv påvirke utviklingen av byen vår, og skape et felles hjem? Har vi som innbyggere noe vi skulle ha sagt? Hva menes egentlig med medvirkning? Kan vi finne nye måter å utvikle byen på? Selvorganisert? Nedenfra? I fellesskap?

Kapittel

Om Tyskland på KÅKÅ og Kapittel

I anledning årets festivaltema Hjem inviterer KÅKÅ og Kapittel til temadager om Tyskland, hvor en mangefasettert bukett med tysklandskjennere ankommer den tyske feriekolonien Stavanger. De vil belyse aktuelle problemstillinger innenfor det moderne tyske prosjektet, både politisk, kulturelt og ideologisk. Hva er det vi tror vi vet om Tyskland, men som vi kanskje aldri kan forstå?

Kapittel
Google+