Hopp til hovedinnhold

Dette er Kapittel

Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, arrangeres årlig av Sølvberget. Neste Kapittel går av stabelen 16. - 20. september 2020.

Om Kapittel

Bokmerke 2020

Her finner du alt om årets program for Bokmerke - Kapittel for barn og unge

Bokmerke

Festivalpass og Kapittelkopp

Salget av festivalpass til Kapittel 20 har startet, og i år kan du også kjøpe din egen Kapittelkopp med kafferabatt på Renaa Xpress.

Kapittel

Auður Ava Ólafsdóttir utsetter Kapittelbesøk til 2021

Auður Ava Ólafsdóttir var et av hovednavnene til årets Kapittel, men har valgt å utsette besøket til neste år som følge av COVID 19.

Kapittel

Frivillig på Kapittel

Vil du være med å lage festival i september? Nå kan du melde deg som frivillig til Kapittel20. 

Kapittel

Kapittelsjefens sommerlesetips

Bruk sommeren på å lese deg opp til Kapittel! Her er Kapittelsjef Siri Odfjell Risdals anbefalte bøker av forfattere som kommer til festivalen 16. - 20. september.

Kapittel

08.juli 2020- Benyamin Farnam Iran/Oslo

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tretten er fra filmskaper, produsent og poet Benyamin Farnam fra Iran. Benyamin er nåværende fribyforfatter i Oslo.

Kapittel

01. juli 2020- Khalid Albaih Romania/Sudan/København

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tolv er fra den rumeskfødte sudaneren Khalid Albaih. Den politiske tegneren, kunstner og samfunnsdebattanten er nåværende fribyforfatter i København.

Kapittel

Linn Ullmann holder årets Kiellandforedrag

Kiellandforedraget ble opprettet ved etableringen av Kiellandsenteret på Sølvberget, og er et fast innslag under Kapittelfestivalen. Med Kiellands ideal om nyttepoesi som utgangspunkt, skal foredraget skape et rom for å reflektere rundt litteraturens betydning og verdi for enkeltindividet og for samfunnet.

Kiellandsenteret

Jenta med minneboken

Avtrykket etter 2. verdenskrig preger fortsatt mange familier. Bart van Es står bak den prisvinnende biografien Jenta med minneboken, og er en av årets hovedgjester på Kapittel. 

Kapittel

10. juni 2020- Ashraf Bagheri Iran/Uppsala

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer ni kommer fra Ashraf Bagheri, forfatter og journalist fra Iran. Ashraf var fribyforfatter i Uppsala fra 2018-2020.

Kapittel

29.april og 17.juni 2020- Mohammad Habeeb Syria/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer tre og ti kommer fra Mohammad Habeeb, forfatter, poet, oversetter og aktivist fra Syria, som har skrevet et manus til et skuespill. Mohammad var fribyforfatter i Stavanger fra 2015 til 2017 

Kapittel

24.juni 2020- Mansur Rajih Jemen/Stavanger

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer elleve kommer fra Mansur Rajih, poet og politisk aktivist fra Jemen. Mansur var Stavangers første fribyforfatter i perioden  1998-2000.

Kapittel

Lesesirkelen leste Linjeskift

Romanen Linjeskift av Joseph Ponthus skildrer hverdagen på et slakteri i Frankrike. Kapittels egen lesesirkel har lest boka.

Kapittel

3.juni 2020-Omid Shams Iran/Århus/London

Hvordan er det å være på flukt eller i eksil når verden rammes av en pandemi? 11 forfulgte forfattere rapporterer fra sin hverdag i en digital dagbok. Bidrag nummer åtte kommer fra Omid Shams, forfatter, journalist og litteraturkritiker fra Iran. Omid var fribyforfatter i Århus fra 2014 til 2016.

Kapittel

Kjære Grønland

De nordiske forfatterne Iben Mondrup, Kim Leine og Ida Frisch skriver alle med Grønland som bakteppe, og nå er de klare for Kapittel.

Kapittel

Islandske stjerneforfattere til Kapittel

Auđur Ava Ólafsdóttir vant Nordisk Råds litteraturpris 2018, og Bergsveinn Birgisson er nominert til prisen i år. To av Islands viktigste litterære stemmer er klare for Kapittel. 

Kapittel

Rundtur til middelalderkirkene i Stavanger

Hvilket avtrykk har våre fem middelalderkirker satt gjennom nærmere 1000 år? Bli med på en kulturell rundtur i nye Stavanger kommune.

Kapittel
Google+