Hopp til hovedinnhold

Vårens program 2020

1 2019 hadde vi 1645 arrangement og aktiviteter for store og små, med om lag 70 000 besøkende.

Vårprogrammet byr blant annet på kjente navn som Dag Solstad, Suzanne Brøgger og Roy Jacobsen. Også i år blir det fokus på bærekraft og klima. Og som vanlig har vi et solid tilbud til barna, med blant annet Søndagsbarn, Barnas verdensdag og et rikholdig program i vinterferien.

Kveldsprogram 

Vårens kveldsprogram byr blant annet på kjente navn som Dag Solstad, Suzanne Brøgger, Roy Jacobsen, Jens M. Johansson, Nina Lykke, Torgrim Eggen og Janne Stigen Drangsholt

I tillegg til et fyldig og variert litteraturprogram tilbyr vi månedlige foredrag med utenrikskorrespondenter, professorer og eksperter som gir et dypdykk i bakgrunn og status for forskjellige landområder og konflikter i verden. 

Noen av arrangementene er gratis, men litteraturkveldene og Global kveld kan det være lurt å sikre seg billetter til her: 

 

Bokpratturné til øyene

Flere av vårens programposter kan du oppleve på Finnøy og Rennesøy i tilleggg til Sølvberget, som f.eks. Han Olav Lahlum som kommer med sin biografi om Arbeiderpartiets tidligere formann Reiulf Steen. Du kan også få med deg bokprat med Gøril Grov Sørdal, som i februar forteller om rare stedsnavn i Rogaland. Natasja Askelund har markert seg en uredd samfunnsdebattant de siste åra. På Finnøy og Rennesøy (og Sølvberget!) skal hun snakke om hvorfor kunst er viktig. Fullstendig programoversikt for bokpraten våren 2020.

 

Sølvberget galleri

Nasjonalmuseets vandreutstilling Visuelle nabolag vises i Sølvberget galleri fra 6. desember 2019 til 2. februar 2020. Utstillingen består av vidt forskjellige disipliner som skulptur, arkitekturskisser, møbler, video, kunsthåndverk, foto, grafisk formgiving, maleri, tekstil og industridesign. Men hva skjer når man setter slike ulike kunstneriske uttrykk og medier opp mot hverandre i en og samme utstilling, i et nabolag

Lørdag 22. februar åpner en utstilling med Inger Bruun i Sølvberget galleri. Det første betrakteren møter i Inger Bruuns arbeider er  klare, sterke farger og frie former som sprudler av vitalitet og barnlig humor. I utstillingen i Sølvberget galleri presenterer hun nye maleri,  skulpturer og for første gang tegninger. Utstillingsperiode er 22. februar–24. mai og vi tilbyr omvisninger i utstillingen hver lørdag og søndag kl. 14.00.

 

Bærekraft og klima

Vi fortsetter vår satsning på bærekraft og gjenbruk ved bl.a. å tilby strikkekurs i samarbeid med Stavanger strikk og drikk, redesignkurs med Rebekka Slettebø, byttemarked for festklær til konfirmasjon, russedressverksted og "pimping av festivalantrekk" i forkant av sommerens mange festivaler. 

Torsdag 7. mai arrangeres et nytt folkemøte på Sølvberget med tema: "Må vi ødelegge naturen for å redde klimaet?", i regi av Kiellandsenteret, Kapittel og Sølvberget.

 

Sølvberget for barna

Som vanlig har vi et bra tilbud til barna med vår populære programserie Søndagsbarn som består av forestillinger for barnefamilier hver søndag kl. 14.00. Her byr vi på konserter, teater, eventyr og annen moro for store og små! Lørdag 14. mars er det igjen klart for familiefestivalen Barnas verdensdag som i år også finner veien til Finnøy og Rennesøy for første gang søndag 15. mars. I vinterferien tilbyr vi et fyldig program i samarbeid med Museum Stavanger (MUST), barn kommer gratis inn på Stavanger museum, Stavanger maritime museum og Stavanger kunstmuseum med bibliotekkort.

Cinemateket har faste visninger for store og små. Sjekk vårprogram for Barnas cinematek  og Sølvberget cinematek.

1 2019 hadde vi 1645 arrangement og aktiviteter for store og små, med om lag 70 000 besøkende så det er selvfølgelig mange programposter og aktiviteter som ikke er nevnt her. Vi anbefaler deg å bruke "Hva skjer på" Sølvberget.no, her finner du alltid en fullstendig programoversikt.

Google+