Hopp til hovedinnhold

Stavanger sakprosafestival er avlyst - for andre gang!

Stavanger sakprosafestival er også rammet av korona og blir avlyst – igjen. En god digitalversjon er på gang! Ny dato for en fysisk festival: lørdag 27. november 2021.

Stavanger sakprosafestival er også rammet av korona og blir avlyst – igjen. En digitalversjon er på gang! Ny dato for fysisk festival 2021 er lørdag 27. november 2021.

Stavanger sakprosafestival 2020 skulle gått av stabelen 21. november i fjor, men ble på grunn av koronoasituasjonen flyttet til den da sikre datoen 8. mai 2021, selveste frigjøringsdagen. Da regjeringen og helsemyndighetene nylig satte i gang med fase 1 av gjenåpningsplanen, tenkte vi at vi hadde vært hårfint fremsynte. Dagen etter stengte Stavanger kommune ned skolene og utelivet på grunn av uventet stor smitteøkning etter påske. Det kan dessverre ikke bli Stavanger sakprosafestival heller den 8 mai. Vi må avlyse!

Nedskalert digital versjon

Vi jobber nå iherdig med å lage en nedskalert digital festivalversjon, for at et forventningsfullt publikum skal få litt kjenning med det som var et godt og spennende program. Noen av programpostene spilles inn og publiseres digitalt i slutten av mai. Vi kommer tilbake til endelig program og tidspunkt, men forvent både litt fotball, natur, klima og enhjulssykling. Følg med på våre nettsider og hos våre samarbeidspartnere NFFO og KÅKÅ kverulantkatedralen. 

Hyller den beste sakprosaen

Stavanger sakprosafestival er en festival som hyller det beste av sakprosa som blir gitt ut hvert år. Noen av programpostene håper vi også skal kunne få nytt liv i nye format ved et seinere høve på egnet scene. Datoen for Stavanger sakprosafestival 2021 er for øvrig allerede satt, vi er helt sikre på at den går av stabelen lørdag 27. november 2021 i Stavanger sentrum. Noter gjerne i kalenderen!

Kjøpte billetter blir refundert. De som har kjøpt billetter vil motta mail fra Linticket med bekreftelse på dette.

 

Her finner du en kort oppsummering av arrangementene som var planlagt til Stavanger Sakprosafestival 2020.

 • KLIMAKRISE
  Brageprisvinnende fysiker, Anja Røyne, forteller hvordan vi kan rydde opp i klimarotet vårt ved å fjerne klimagasser fra atmosfæren, eller til og med lage en global solskjerming for hele planeten. 

Erlend Loe, Anja Røyne og Tonje Vold

 • ÆRESRETTEN
  Kjartan Fløgstad meldte seg ut av Den Norske Forfatterforeningen etter 50 år, da DNF valgte å unnskylde 17 norske forfattere som hadde uakseptable bånd til Nazi-Tyskland under krigen. Det blir debatt om æresretten, med Tore Rem, Espen Søbye og Jørn Øyrehagen Sunde. 
 • NETTSPILL OG VENNSKAP
  Robert Steen i samtale med psykolog Kolbjørn Brønnick om nettspill og vennskap. Steen har skrevet bok om sønnen, som pga. en uhelbredelig muskelsykdom isolerte seg, men som fikk et stort nettverk av venner via nettspill. 

Tore Rem, Espen Søbye, Kjartan Fløgstad, Tone Ingebrigtsen og Robert Steen

 • SAKPROSA-DEBATT 
  Hva er god sakprosa? Med Espen Søbye, Torgrim Eggen, Åsa Lindeborg og Hilde Sandvik.
 • POLITISK KOMMUNIKASJON
  Anders Johansen i samtale med Espen Søbye om politisk kommunikasjon. Johansen vant kritikerprisen for beste sakprosabok for Komme til orde. Politisk kommunikasjon 1814-1913

Tore Rem, Anders Johansen og Snne Sverdrup-Thygeson

 • DRILLO
  Alfred Fidjestøl og Drillo i samtale med Hilde Sandvik om Mine kamper: Biografien om Drillo

Åsa Linderborg, Drillo og Janne Stigen Drangsholt

Stavanger sakprosafestival er et samarbeid mellom KÅKÅ kverulantkatedralen, Sølvberget bibliotek og kulturhus og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO). 

Program og billetter

 

Google+