Hopp til hovedinnhold

Sommeraktiviteter på Sølvberget

Bli med på sommeraktiviteter på Sølvberget

Skal du ha ferie i Stavanger? Sølvberget har tilbud og aktiviteter som passer for familien hele sommeren.

«Fuglar i lyrikken»

I sommer presenterer Kiellandsenteret vandreutstillingen «Fuglar i lyrikken». I tilknytning til utstillingen tilbyr vi en rekke fugleaktiviteter for familien i juni og juli. Vandreutstillingen som vises i 1. etasje på Sølvberget, er produsert av Nynorsk kultursentrum. Både kunsten og litteraturen kler seg i fugledrakt, synger, kvitrer og flyr. Her er dikt for barn, sanglyrikk, dikt om fantasi og dikt som belyser hvordan vi mennesker utgjør en trussel for fuglenes livsvilkår. I tilknytning til utstillingen kan du låne med deg bøker om fugler i alle sjangre. Ta også turen opp i 4. etasje og lær mer om fugleelskeren Alexander Kielland og hvordan ulike fugler dukker opp som motiv i forfatterskapet hans.

DSC_0632 (2)

Byfuglevandring

Vil du vite mer om det rike fuglelivet i byen vår? Bli med på en spennende vandring og oppdag fuglenes hemmelige liv i Stavanger sentrum! De tre ornitologene Øyvind Gjerde, Stein Johan Warland og Erik Thoring, tar oss med fra Sølvberget, bort til Torget, langs Breiavatnet, gjennom Lagård gravlund, over jernbanen og opp gangbrua til museet. Det blir måkebingo for de minste underveis, -og fri entré til Stavanger Museum, hvor turen ender.

Tidspunkt: Lørdag 26. juni kl. 13.00, søndag 27. juni kl. 13.00, tirsdag 13. juli kl. 13.00 og onsdag 14. juli. Arrangementene er gratis. 

Husk påmelding til hver vandring! 

Fuglar i lyrikken: URBPOP-UP!

Vil du vite mer om det rike fuglelivet i byen vår? Lær om de urbane måkene og hvorfor det er viktig å ringmerke og registrere dem. Ornitolog, Håvard Husebø fra Stavanger museum, viser og forteller i hagen til Alexander Kielland ved Breiavatnet. 

Tidspunkt: Mandag 21. og tirsdag 22. juni kl. 11.30. Arrangementene er gratis. 

Husk påmelding!

Verkstedsommer

Vi inviterer til kreativ utfoldelse for store og små i verkstedet i 3. etasje i sommer. Med utstyr som fotoprinter, symaskiner og vinylkutter kan du designe eller redesigne klær og tekstiler. Du kan lage personlige buttons. Vi har også andre aktiviteter som setter de kreative tankene i gang. Du kan f.eks. lage bagasjetag til kofferten eller bokstøttet til lesing på stranden med vår 3D-printer, eller ta med egne prosjekt som du kan jobbe med i verkstedet. Passer for alle. Barn under 10 år i følge med foreldre. Krever ikke påmelding!

Åpningstider: Tirsdag, onsdag, lørdag og søndag kl.12.00 - 16.00, Torsdager kl.12.00-19.00.  

Gjelder i tidsrommet 22.juni - 15.august. 

Ståle Ådland illustrasjon

Fugleverksted

Lørdagene i Verkstedet er forbeholdt familieaktiviter der Stavangers fugleliv står i sentrum i forbindelse med utstillingen "Fugler i lyrikken" i 1.etg. Dette er et samarbeid mellom Stavanger museum, Naturvernforbundet, Besøkssenteret våtmark Jæren, Mostun Natursenter og Kiellandsenteret på Sølvberget. Bruk utstyr som fotoprinter, symaskiner og vinylkutter til å designe eller redesigne handlenett med fugletema i Verkstedet på Sølvberget. Du er hjertelig velkommen til å ta med egne tekstiler også. Krever ikke påmelding! 

Tidspunkt: Lørdag 26. juni, 3. juli, 10. juli, 17. juli, 24. juli, 31. juli, 7. august og 14. august. 

Åpningstider: Lørdag kl.12.00 - 16.00

Aktiviteter i sommer: 

 

 

Sommerles for barn

Sølvberget inviterer alle barn i Stavanger med på sommerens store leseeventyr! Sommerles er en digital lesekampanje for alle i 1.-7. klasse, som starter 1. juni og varer helt til 31. august.

Logg inn med kontoen fra i fjor, eller lag en ny konto. 

Google+