Hopp til hovedinnhold

Søndagsbarn høsten 2020

Søndagsbarn høsten 2020

Søndagsbarn 29. november: God natt, Herr Dukkemann.

Gratisbilletter legges ut en uke før arrangementet.

Programserien Søndagsbarn er en av våre mest populære programserier og består av forestillinger for barnefamilier hver søndag kl. 14.00 (med mindre et annet tidspunkt er annonsert). Her byr vi på konserter, teater, eventyr og annen moro for store og små! 

Alle arrangementene er gratis, og finner sted i Møteplassen i 1. etasje.

Gratisbilletter til Søndagsbarn legges ut en uke i forkant av selve arrangementet, og kan bestilles ved å trykke på den aktuelle tittelen i programoversikten. Vi ber om at de som har bestilt billett på våre nettsider møter opp i god tid, og senest 10 min før arrangementstart. Etter dette kan plassene bli frigitt til publikum på venteliste. Dørene åpner kl. 13.50, og forestillingen starter presis kl. 14.00 (med mindre et annet tidspunkt er annonsert). 

Får du ikke brukt billettene dine, ber vi deg snarest gi beskjed til program@solvberget.no.

Sølvberget følger Helsedirektoratets retningslinjer for covid-19-utbruddet, med tanke på smittevern og sporbarhet. På bakgrunn av dette vil Søndagbarn ha mindre kapasitet enn normalt, og en voksen pr. familie må registrere seg med navn og kontaktinformasjon når billetter bestilles. Vi ber også om at det etterstrebes å ikke hente ut flere billetter enn det som skal benyttes, for at flest mulig skal få mulighet til å delta. Vi legger til rette for at familier sitter sammen, med anbefalt avstand til andre kohorter. Foreldre må holde sin familie samlet før, under og etter arrangementet, og holde god avstand til andre familier gjennom hele besøket.

Se også Barnebiblå sin Facebook-side.

Program for høsten 2020:

 

Om alle arrangmentene

6. september: Askeladden som kappåt med trollet

campingkompaniet_askeladden_foto_ola_vatn

De fleste har vel hørt eventyret om Askeladden. Det som handler om den yngste i en søskenflokk som ingen har så stor tru på, men som likevel, mot alle odds, lurer det slemme trollet og redder familien sin. Eller handler det om Askeladden som må ta konsekvensene av å ha eldre søsken som egentlig burde ha lært å stå opp for seg selv for lenge sida? Eller kanskje om et uskyldig gammelt troll som opplever å få hagen sin invadert av fremmede?

Campingkompaniet er et omreisende musikk- og teaterkompani bestående av skuespillerne Lisa Birkenes Thun og Sofia Knudsen Estifanos.

Fra 4 år.

 

13. september: Pippis 75-årsdag

Pippi_langstrømpe

Til: deg

Vil du komme i min bursdag søndag 13. september kl 14.00 på Sølvberget?

Hilsen: Pippilotta Viktualia Rullgardina Chrysmynta Efraimsdatter Langstrømpe

Gi beskjed om du kan komme!

Pippi har invitert til stort selskap på Møteplassen - det er selveste 75-årsdagen og hun vil gjerne feire den med deg! Her er det dekket opp med duk og bursdagshatter, men hvor blir det av bursdagsbarnet? Har Pippi blitt en moderne, travel bestemor som er ute på eventyr? Har hun egentlig tid til å komme i sin egen bursdagsfest? 

Dette blir en interaktiv forestilling der vi feirer at Pippi er 75 år og sammen dikter oss inn i det utrolige livet hun har hatt. Kle deg gjerne ut som Pippi! 

Av og med Grethe Mo, som er skuespiller og jobber som formidler ved Sølvberget bibliotek og kulturhus. 

Fra 4 år. 

 

20. september: Bokmerke: Konsert med Brillebjørn

Brillebjørn NRK Super

Ahoi! Denne helgen arrangeres litteraturfestivalen Kapittel på Sølvberget og vi får besøk av selveste Brillebjørn! Han tar med seg Brilleband-vennene sine og synger for oss – bli med og dans! Med dukkespiller Thomas Hildebrand og musiker Øyvind Risberg

Det blir to forestillinger denne søndagen: Kl. 13.00 og kl 15.00.

Fra 3 år.

 

27. september: Hvit 

Hvit_Hansen_Flemmen

Sky og Skare er sorteringseksperter! De sorterer dingser: hvite sirkler, hvite trekanter og hvite firkanter i alle varianter. De er nøye og alle dingsene som ikke passer inn i deres hvite, snødekkede verden, plasseres rett i ubrukelig-boksen. Men hva skjer når det plutselig dukker opp en mistenkelig, uformelig og merkelig dings, full av farge? 

Hvit er debutboken til søstrene Silje Hansen Flemmen og Jannicke Hansen (illustratør) fra Sandnes. Bli med når de leser og tegner for oss! 

Fra 3 år. 

4. oktober: Et levende eventyr

Et levende eventyr 2

Et levende eventyr er en aktiv, engasjerende og annerledes eventyrstund der høytlesning for barn kombineres med bevegelse og forskjellige sanse-, puste- og avspenningsøvelser.

Bli med når Helene Knutsen leser høsteventyr og får oss til å glemme tid og sted. 

Fra 3 år.

 

11. oktober: Indisk dans

reshma_nehe

Reshma Nehe er profesjonell danser med mange års erfaring, og denne søndagen tar hun med en liten bit av India til Sølvberget. Her får du både se og lære klassisk indisk dans. Bli med! 

Fra 3 år.

 

18. oktober: Møt terapihundene

Terapihundene

Vet du hva en terapihund er og hva den gjør? Har du hørt om skolehunder eller lesehunder? Terapi- og skolehundene fra Firbent Terapi viser hvordan de hjelper både små og store til å bli friskere, og hvordan de hjelper barn å lære gjennom morsomme aktiviteter som ringspill, boksekast og bowling! 

Fra 3 år.

 

25. oktober: Halloweenverksted

Bli med å lage halloweenpynt med enkle midler. Med saks, tape, lim, papir og annet materiale, lager vi pynt som du kan dekorere med hjemme.

Obs: Starter kl. 13.00. Av praktiske hensyn er det færre plasser enn vanlig denne søndagen. 

 

1. november: Dyrehagedetektivene

dyrehagedetektivene_aschehoug

Følg Hanna og Theo til Svalbard! Hva skjer når en sulten isbjørn kommer inn i leiren deres? Og hvem har skylden for at isbjørnene ikke lenger får i seg mat? Isbjørnmysteriet er femte bok i serien om Dyrehagedetektivene. Bli med når illustratør Isabell Martinsen leser og tegner fra boka.

Fra 4 år.

Møteplassen, 1. etasje.

 

8. november: Rot og Bjørne

olsnes_aschehoug

Bestevennene Rot og Bjørne har helt forskjellig personlighet. Rot er utålmodig, ivrig og full av ideer, og Bjørne er ettertenksom, nøye og opptatt av å følge reglene. Da er det ikke alltid så lett å være enige.

Forfatter Hege Østmo-Sæther Olsnes leser og forteller fra de humoristiske bøkene om Rot og Bjørne. 

Fra 3 år.

 

15. novemberBoller og brus – jazz og blues 

boller_og_brus_jazz_og_blues

Det blir svingende komp og kreative kostymer når Ragnvald «Skrangvald» Wernøe og Monica Cecilie Herredsvela holder konsert. Velkommen til en liten time med smil og glede! 

Fra 3 år. 

 

 

22. november: Sakprosafestivalen: Dovendyret og sommerfuglen

dovendyret_og_sommerfuglen_ena

I regnskogen lever et merkelig dyr, som henger opp-ned nesten hele livet og som lever av blader med så lite næring at det ikke orker noen verdens ting. Hils på dovendyret, sannsynligvis verdens roligste og hyggeligste villdyr. Men visste du at det bor et annet dyr i pelsen til dovendyret? Og at både dette bittelille dyret og dovendyret trenger hverandre for å overleve? Bli med, når forfatter og professor Anne Sverdrup-Thygeson leser og forteller fra boka si.

I samarbeid med Sakprosafestivalen.

Fra 4 år.

29. november: God natt, herr Dukkemann

skromlehjulet

Herr Dukkemann prøver å sove, men det er ikke lett. Han tenker på mye rart, finner på mye snålt, og skulle han ikke hatt en god venn? En kveld kommer det et besøk som herr Dukkemann ikke synes passer særlig godt. Men kanskje er besøket akkurat det han trenger? 

Gjennom denne ordløse og følsomme dukkeforestillingen, tar Skromlehjulet Figurteater opp aktuelle tema som vennskap, ensomhet og om det å være annerledes. 

Fra 3 år.

6. desember: Lek med folketoner

Lek med Folketoner

Vil du møte troll, huldra og kjerringa med staven? Norsk folkemusikk er både kult og gøy i denne forestillingen, der du får høre folketoner om vennskap og samhold.

Torbjørn Grindheim har spilt både teater og rock, men har alltid hatt en forkjærlighet for folkemusikken. På bakgrunn av dette dannet han prosjektet Strengeleik, som han har spilt med i mange verdenshjørner.

Fra 3 år.

 

13. desember: Juleverksted

Denne søndagen lager vi både julepynt og Lucia-pynt, og vi avslutter juleverkstedet med å gå i Lucia-tog rundt på Sølvberget. Velkommen til en koselig førjulsstund hos oss!

 

 

 

 

Gratisbilletter til Søndagsbarn kan bestilles ved å trykke på den aktuelle tittelen i programoversikten, uka før arrangementet, og en del av billettene kan hentes i skranken i 1. etasje på Sølvberget samme dag. Vi ber om at de som har bestilt billett på våre nettsider møter opp i god tid, og senest 10 min før arrangementstart. Etter dette kan plassene bli frigitt til publikum på venteliste. Dørene åpner kl. 13.50, og forestillingen starter presis kl. 14.00. 

Google+