Hopp til hovedinnhold

Sølvbergets arrangementer på nett

Fajanseprat på nett: En sånn en hadde vi

Vi fortsetter med å tilby ulike arrangementer på nett fremover.

Torsdag 14. mai åpnet Sølvberget for et nedskalert arrangemementstilbud med publikum tilstede på Sølvberget. De siste månedene med stengt bibliotek og kulturhus, har gitt oss muligheter til å teste ut nye programformater på nett. Dette kommer vi også til å fortsette med fremover. Advokatvakten stiller med advokater per telefon for de som ønsker gratis juridisk rådgivning. Nedenfor kan du lese mer om når dette tilbudet er og hvordan det fungerer.

Fajanseprat på nett: En slik en hadde vi – torsdag 16. juli

Mange har minner om fajanse fra ”gamle dager”,- koppen man drakk av som liten, eller saftmuggen med store blomster hos besteforeldre. Arnt Olav Klippenberg tar en liten prat med forfatterne Rune Stubrud og Marianne Berg Haaland, som har laget de første kronologiske bøkene, rikt illustrert, om fajansen som ble laget på fabrikkene Stavangerflint og Figgjo fajanse.
Se arrangementet og få påminnelse her.

Kortreist: Glimt fra Rogalandslitteraturen

Er du nysgjerrig på lokale forfattere og interessert i å lese mer litteratur fra regionen vår? Kiellandsenteret og Rogaland forfatterlag samarbeider om en serie nettarrangement der vi presenterer noen av våre lokale forfattere.
Les mer om serien på Kiellandsenteret.

Siste arrangementer på nett:

Se arkivet til Sølvberget på YouTube og Facebook. Her ligger blant annet:

 • Torsdag 9. juli: Sølvbergets gitarprat – Americana.
  Hva er americana? Og hva har det med gitar å gjøre? Den erfarne musikkjournalisten og musikeren Guttorm Andreasen og Sølvbergets egen Yngve Bergersen Anda ser på sjangeren. Se arrangementet her.
 • Torsdag 2. juli: Kiellandsalong – Den store familien.
  Med journalist og forfatter Siri Gjelsvik, Siri Kvamme og Janne Stigen Drangsholt. Les mer om arrangementet nedenfor. Se arrangementet her.
 • Søndag 28. juni: Lesestund med Asli Hersi og Sølve. Snøugla Sølve flyttet inn på Sølvberget da det ble stengt, og han elsker å bli lest høyt for. Denne gangen er det forfatteren selv som møter Sølve. Rogalandsforfatteren Asli Hersi har samlet somaliske folkeeventyr fra en reise i landet, og Sølve har lyst til å høre alle eventyrene. Min somaliske eventyrbok er illustrert av Mia O. Tørresdal. Se arrangementet her.
 • Onsdag 24. juni: Global podcast, Israels anneksjonsplaner - det farligste eventyr i Israels historie? Hør podcast med reporter Roger Hercz i samtale med Øyvind Gjerde fra FN-sambandet.
 • 21. juni: Lesestund med Eli-Gull og Sølve. Snøugla Sølve flyttet inn på Sølvberget da det ble stengt, og han elsker å bli lest høyt for. Denne gangen er det boka Musefangeren i Downing Street av Lena Lindahl. Illustrert av Kjetil Selnes. Fra 4 år. Se arrangementet her.
 • 11. juni: Det Grønne skiftet. Vi sender fra både Oslo, Stavanger og Tromsø og prøver å komme til bunns i om vi kan se for oss en grønnere framtid etter korona. Se siste del av arrangementet her.
 • 11. juni: Musikkprat på nett: Stavanger Kammermusikkfestival feirer sitt 30 års jubileum, og at det er 250 år siden Beethoven ble født. Dette markeres med det vakre temaet "Romantikkens fødsel". Guttorm Andreasen innleder og samtaler med kunstnerisk leder Christian Ihle Hadland og festivalsjef Katrine Lilleland om årets festival og dens historie. Se arrangementet her. 
 • Søndag 7. juni: Hva skjer i oljehovedstaden etter korona? Etter at framtidstroa var tilbake i oljeindustrien, ga koronaviruset verdensøkonomien en smell. Hva skjer med oljehovedstaden Stavanger nå, og kan industrien reise seg igjen? Og bør den egentlig reise seg igjen, eller bør både Stavanger og Norge se seg om etter noe nytt å drive med? Se arrangementet her.
 • Søndag 31. mai: Lesestund med Eli-Gull og Sølve fra Skattkammeret! Snøugla Sølve flyttet inn på Sølvberget da det ble stengt, og han elsker å bli lest høyt for. Sølve håper at Eli-Gull skal lese alle barnebøkene for ham, tror du hun greier det? Denne gangen er det det boka Ruffen - sjøormen som ikke kunne svømme av Tor Åge Bringsværd og Thore Hansen.  Lesestunden er tilgjengelig hele dagen, så dere velger selv når dere vil se den. Se arrangementet her.
 • Torsdag 21. mai: Litteraturkveld på nett. Hør Gunnar Roalkvam i samtale med Harald Birkevold om Arbeiderbevegelsen i Rogaland. Gunnar M. Roalkvam, forfatter, poet og historiker, er aktuell med en bok om de verdier og tiltak som tidligere ga særpreg til den lokale arbeiderkulturen. Se arrangementet her.
 • Onsdag 20. mai: Harald Bøckman, Kina-ekspert og tidligere forsker ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo, møte NRK-journalist Kjartan Aarsand til samtale om Kina, USA, og korona. Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Oslo og Sølvberget. Se arrangementet her.
 • 7. mai: Folkemøte om vindmøller. Må vi ødlegge naturen for å redde klimaet? De siste årene har flere vindparker åpnet i Rogaland. Utbyggingen har møtt sterk motstand. Likevel mener mange vi må gjøre dette, for å delta i en nødvendig, global klimadugnad. Finnes det en måte å nå fornybarsamfunnet uten å miste umistelige naturverdier? NB! Arrangementet foregikk uten publikum i salen. Se arrangementet her.
 • 3. mai: Søndagsbarn på nett: Luseboka. Møt de to små vennene Lusse og Lasse i «vår tids Karius og Baktus-eventyr». Selma Iren Arnø leser og helsesykepleier Mimi Britt Vindenes gir råd til foreldre. Se arrangementet her.

Kommende arrangementer på nett:

Sølvbergets arrangementer på nett er støttet av Nasjonalbiblioteket, i samarbeid med bibliotekene i Rogaland.

rogbib_logo-2

Google+