Hopp til hovedinnhold

Sølvbergets arrangementer på nett

Sølvbergets arrangementer på nett

Vi fortsetter med å tilby ulike arrangementer på nett fremover.

Torsdag 14. mai åpnet Sølvberget for et nedskalert arrangemementstilbud med publikum tilstede på Sølvberget. De siste månedene med stengt bibliotek og kulturhus, har gitt oss muligheter til å teste ut nye programformater på nett. Dette kommer vi også til å fortsette med fremover. Advokatvakten stiller med advokater per telefon for de som ønsker gratis juridisk rådgivning. Nedenfor kan du lese mer om når dette tilbudet er og hvordan det fungerer.

Lesestund med Eli Gull og Sølve

Søndag 31. mai fra kl. 08.00 inviterer vi til  lesestund med Eli-Gull og Sølve fra Skattkammeret! Snøugla Sølve flyttet inn på Sølvberget da det ble stengt, og han elsker å bli lest høyt for. Sølve håper at Eli-Gull skal lese alle barnebøkene for ham, tror du hun greier det? Denne gangen er det det boka Ruffen - sjøormen som ikke kunne svømme av Tor Åge Bringsværd og Thore Hansen.  Lesestunden er tilgjengelig hele dagen, så dere velger selv når dere vil se den. Sendingen finner dere her. 

Siste arrangementer på nett:

Se arkivet til Sølvberget på vår YouTube-kanal og Facebook-side. Her ligger blant annet:

  • 3. mai: Søndagsbarn på nett: Luseboka. Møt de to små vennene Lusse og Lasse i «vår tids Karius og Baktus-eventyr». Selma Iren Arnø leser og helsesykepleier Mimi Britt Vindenes gir råd til foreldre. Se den her.
  • 7. mai: Folkemøte om vindmøller. Må vi ødlegge naturen for å redde klimaet? De siste årene har flere vindparker åpnet i Rogaland. Utbyggingen har møtt sterk motstand. Likevel mener mange vi må gjøre dette, for å delta i en nødvendig, global klimadugnad. Finnes det en måte å nå fornybarsamfunnet uten å miste umistelige naturverdier? NB! Arrangementet foregikk uten publikum i salen. Se arrangementet her.
  • 14. mai: Kiellandsalong: Dystopi nå! Hør Ingvil Hellstrand, førsteamanuensis fra Senter for kjønnsstudier ved UiS i samtale med forfatter og litteraturviter Janne Stigen Drangsholt. Se arrangementet her.
  • Onsdag 20. mai: Harald Bøckman, Kina-ekspert og tidligere forsker ved Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo, møte NRK-journalist Kjartan Aarsand til samtale om Kina, USA, og korona. Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Oslo og Sølvberget. Se arrangementet på Youtube
  • Torsdag 21. mai: Litteraturkveld på nett. Hør Gunnar Roalkvam i samtale med Harald Birkevold om Arbeiderbevegelsen i Rogaland. Gunnar M. Roalkvam, forfatter, poet og historiker, er aktuell med en bok om de verdier og tiltak som tidligere ga særpreg til den lokale arbeiderkulturen. Se arrangementet på Sølvbergets facebookside eller på Youtube.

Oversikt arrangementer på nett:

Google+