Hopp til hovedinnhold

Verk av Inger Bruun til nye Nasjonalmuseets åpningsutstilling

Verket «Rødt objekt» er at av arbeidene som er plukket ut til nye Nasjonalmuseets åpningsutstilling "Jeg kaller det kunst".

Tre av Inger Bruuns verk fra utstillingen i Sølvberget galleri er plukket ut til nye Nasjonalmuseets åpningsutstilling "Jeg kaller det kunst".

De aktuelle arbeidene er skulpturen «Sirkelen», «Rødt objekt» og «Sort objekt».

Lørdag 29. august er siste mulighet til å få med seg hennes utstilling som er kuratert for Sølvberget galleri. Det blir gratis omvisning for publikum kl.14.00.

Inger Bruuns utstilling åpnet like før coronaviruset førte til nedstenging av galleriet og resten av Sølvberget. Den fikk flotte anmeldelser og ble veldig godt besøkt den korte tiden den ble presentert. For at flere skulle få mulighet til å få med seg utstillingen gjorde vi en forskyvning i vårt utstillingsprogram til og med 29. august. 

Om kunstneren

Inger Bruun er født i Skien, men bor og arbeider i Sandnes. Bruun har sin utdannelse fra Statens Håndverk og Kunstindustriskole, Oslo og Statens kunstakademi, Oslo under Aage Storstein og Reidar Aulie på 1960- tallet. Hun hadde to større separatutstillinger i 1964 før hun flyttet til København og arbeidet ved et anerkjent arkitektkontor der. I slutten av 1980-tallet begynte hun å stille ut igjen og hadde sin første utstilling i Galleri Sølvberget i 1989. Hennes neste utstilling i Sølvberget var i 1995. Når denne utstilling åpnet i Sølvberget galleri var det 25 år siden hun sist viste sine arbeider her.

Bruun arbeider innenfor et modernistisk og nonfigurativt formspråk. Hennes arbeider er åpne, fantasirike og ofte i klare og sterke farger. Fargene står i forhold til formen, de er primære. Blått, gult og rødt går igjen i hennes arbeider. 

I utstillingen i Sølvberget galleri vises nye malerier og skulpturer, og for første gang tegninger. Inger Bruun fikk stor mediedekning som en av de fire første kunstnerne som ble valgt ut til utsmykking av nye Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

Google+