Hopp til hovedinnhold

Utstilling: Inger Bruun stengt pga. Koronavirus-smittefare

Utstilling: Inger Bruun stengt pga. Koronavirus-smittefare

Siste gang arbeid av kunstner Inger Bruun ble vist på Sølvberget var i 1995. Lørdag 22. februar åpnet en ny utstilling med hennes arbeid i Sølvberget galleri.

Inger Bruun har den siste tiden fått stor mediedekning som en av de fire første kunstnerne som er valgt ut til utsmykking av nye Stavanger Universitetssjukehus (SUS). I hennes utstilling i Sølvberget galleri presenterer hun nye malerier, skulpturer, objekter og for første gang tegninger.

Om kunstneren

Inger Bruun er født i Skien, men bor og arbeider i Sandnes. Bruun har sin utdannelse fra Statens Håndverk og Kunstindustriskole, Oslo og Statens kunstakademi, Oslo under Aage Storstein og Reidar Aulie på 1960- tallet. Hun hadde to større separatutstillinger i 1964 før hun flyttet til København og arbeidet ved et anerkjent arkitektkontor der. I slutten av 1980-tallet begynte hun å stille ut igjen og hadde sin første utstilling i Galleri Sølvberget i 1989. Hennes neste utstilling i Sølvberget var i 1995. Når hennes nye utstilling nå åpner i Sølvberget galleri er det 25 år siden hun sist viste sine arbeide her. 

Bruun arbeider innenfor et modernistisk og nonfigurativt formspråk. Hennes arbeider er åpne, fantasirike og ofte i klare og sterke farger. Fargene står i forhold til formen, de er primære. Blått, gult og rødt går igjen i hennes arbeider. 

I utstillingen i Sølvberget galleri presenterer hun nye malerier og skulpturer, og for første gang tegninger. 

Utstillingen ble åpnet lørdag 22. februar kl. 14.00. 

Åpningen var ved styreleder Eirik Faret Sakariassen og åpningstale ved kunstkritiker Lars Elton.  

Utstillingen står frem til og med 24. mai.
Omvisning i utstillingen hver lørdag kl. 14.00

Formiddagskaffe og omvisning

Onsdag 11. mars kl. 11.00 i Sølvberget galleri.

Formiddagskaffe og omvisning i Inger Bruuns utstilling med formidler som tar oss med rundt i utstillingen. Servering av kaffe i biblioteket i etterkant.

Skoleklasser og grupper

Else Leirvik har laget et eget formidlingsopplegg med workshop for skoleklasser og andre grupper. Ta kontakt med Hildegunn Birkeland for påmelding.

Åpningstider:

Mandag - fredag: 10 - 16, Lørdag: 12 - 16,
Søndager: Stengt

Google+