Hopp til hovedinnhold

Sølvberget galleri: Svein Tang Wa - Inn i mi tid

Fra 11. desember kan du oppleve utstillingen Svein Tang Wa - Inn i mi tid i Sølvberget galleri

11. desember åpnet utstillingen Svein Tang Wa - Inn i mi tid i Sølvberget galleri. 

Tegning og grafikk 1965 -2021

Utstillingsperiode: 11. desember - 6. mars

6. april i år fylte Svein Tang Wa 75 år. I den forbindelse ønsket flere av hans venner i kulturlivet i Stavanger å markere dette med et jubileum som skulle avholdes 11. desember 2021. 6. august døde Svein Tang Wa brått. Det var fortsatt et ønske fra familien at jubileumet skulle gjennomføres. Men det planlagte utstillingskonsept måtte endres.

Om utstillingen

I jubileumet er målet å fokusere på alle hans kunstneriske uttrykk. Sølvberget galleri ble kontaktet for å produsere en utstilling med Svein Tang Wa sin bildekunst. Leder av Sølvberget galleri hadde i flere år vært i dialog med Tang Wa om et utstillingssamarbeid, og jubileumet var en gylden mulighet til å realisere disse planene. Per Dybvig tok på seg ansvar for å være kurator for utstillingen, i samarbeid med Hildegunn Birkeland ved Sølvberget galleri.

Utstillingen som nå er arbeidet fram består av Svein Tang Wa sine tegninger og grafiske arbeider fra perioden 1965 til 2021. Det har vært et omfattende arbeid å samle inn disse verkene. Familie og venner har vært svært behjelpelige i prosessen. I tillegg har Sølvberget galleri fått låne inn arbeider fra flere private og offentlige samlinger.

Om Svein Tang Wa

Svein Tang Wa (1946 -2021) ble født i Stavanger og det kinesiske etternavnet har han fra bestefaren. Han er utdannet ved Tegneskolen i Stavanger (1965- 66) og som grafiker ved Kunst- og håndverksskolen i Bergen i 1970. Han har arbeidet med bildekunst i en årrekke. I tillegg til en kunstkarriere har han jobbet som tekstforfatter, komponist, trubadur og skuespiller. Tang Wa ble tildelt Stavanger kommune sin kulturpris i 2005 og fikk i 2009 Stavanger Aftenblad sin kulturpris.

Omvisning hver lørdag kl. 14.00 i Sølvberget galleri. For omvisninger i resten av utstillingsperioden, send e-post til : hildegunn.birkeland@solvberget.no

Et bredt jubileum for en likandes multikunstner

I jubileumet hylles alle Tang Was kunstneriske uttrykk. Hans Erik Voktor har laget dokumentarfilmen «Ta på meg – en film om Svein Tang Wa» som vises 11. desember i Sølvberget cinematek.  I tillegg har Wigestrand forlag utgitt en boka «Kan’kje finna fingen» med Sveins tekster. Samme dag var det også planlagt en stor jubileumskonsert i Stavanger konserthus der en rekke artister og musikalske venner skulle hylle Stavangers multikunstner, men grunnet covid-19-pandemien og smittesituasjonen er konserten utsatt til 22. april 2022. 

Åpningstider Sølvberget galleri:

  • Mandag - torsdag: 10 - 19
  • Fredag: 10 - 17
  • Lørdag: 10 - 16
  • Søndag: 12 - 16

Åpningstider julen 2021: 

  • 24.-26. desember: stengt
  • 27.-30. desember: 10.00-16.00
  • 31. desember og 1. januar: stengt
Google+