Hopp til hovedinnhold

Sølvberget KF og Norge 2005. Mitt språk

Navn på utstillingen

Mitt språk

Tidspunkt

07.02.05-30.04.05

Presentasjon

En opplevelsesutstilling for deg som har et. Språk. Neger eller ikke neger, engelsk eller norsk, banne eller la være - og hvordan kommuniserer vi egentlig om femti år? Med tankekraft? Mye har skjedd med det norske språket siden unionsoppløsningen i 1905, og fremtiden er sannsynligvis ikke mindre begivenhetsrik.
Mitt språk er noe så sjeldent som en opplevelsesutstilling - om språk. Gjennom kunst, teknologi, humor og undring åpner utstillingen for bevissthet rundt mitt og ditt språk. Ikke nødvendigvis det språket du finner i pensumlitteraturen og ordbøkene, men heller det språket vi forholder oss aktivt til i hverdagen - enten vi sender tekstmeldinger eller forteller vitser, banner eller bruker en pc.
Mitt språk er en utstilling for alle som har et språk, men er sannsynligvis mest spennende for de som er tolv år eller eldre. Publikum vil få muligheten til å dikte nye ord, lære seg å flørte på samisk og lese flere tusen år gamle doskriblerier. Blant mye, mye annet.

Samarbeids-partnere

Mitt språk er et samarbeid mellom Sølvberget KF og Norge 2005. Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd, Stiftelsen Fritt Ord, Rogaland fylkeskommune og Inge Steenslands stiftelse.

Besøkstall

Nærmere 30.000

Lenke

En, to, mange?
Se for deg at du ikke klarer å telle lenger enn til to. Ikke fordi du er dum, ikke fordi du er for liten til å kunne telle, men rett og slett fordi du mangler ordene! Det er faktisk virkeligheten for en indianerstamme i Amazonas.
Les hele artikkelen på forskning.no.

Lenke

Test deg selv

Er du ein ekta siddis?

Stavangerdialekten inneholder mange lokale ord og uttrykk, og noen av dem er kanskje vanskelige til og med for ekta siddiser. Test dine egne kunnskaper på Aftenbladets quiz.

Andre visnings-steder

Tromsø museum, 14.11.05-22.01.06.
Åpningstale ved professor Curt Rice, fra CASTL (Senter for fremragende forskning i teoretisk lingvistikk) ved Universitetet i Tromsø.
Bladet Tromsøs artikkel fra åpningen.

Andre visnings-steder

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, 06.02.06-17.05.06.

Google+