Hopp til hovedinnhold

Kulturskoler. Barnekunst til dronningen fra hele landet

I anledning H. M. dronning Sonjas 70-årsdag har Kulturtorget fått en gjev oppgave: Å være vertskap for og utstiller av regjeringens gave til dronningen.

Til dronningen er en utstilling hvor barn er invitert til å formidle sine tanker til Norges dronning gjennom sitt personlige kunstuttrykk. Rammen er alle former for visuell kunst. Dermed er det blitt en utstilling med et vidt spekter av både tema, uttrykk og teknikker.

191 bidrag

Kulturskoler over hele landet har vist et imponerende engasjement for dette prosjektet. 191 forskjellige bidrag fra til sammen 87 skoler er levert. Stor kreativitet og kvalitet preger det innsendte materialet.

Foto: Jørgen Furuholt / Sølvberget KF

Mange av bidragene er gruppearbeid, slik at et stort antall elever til sammen har vært engasjert.

Arbeidet med utstillingen har vært gjennomført på oppdrag fra Statsministerens kontor under ledelse av Stavanger museum.

Prosjektet har vært gjennomført av en arbeidsgruppe, bestående av Ove Magnus Bore og Hege Stormark fra Stavanger museum, Anne-Liv Tønnessen og Hildegunn Birkeland fra Sølvberget, Stavanger kulturhus, Reidun Vevle fra Stavanger2008 og fylkesmann i Rogaland Tora Aasland.

Sølvberget har hatt hovedansvar for produksjon av selve utstillingen. En fagkomité bestående av Hildegunn Birkeland, Hege Stormark, Ingeborg Kvarme, Cecilie Lind Christensen og Arild Vollan har stått for utvelgelsen av arbeider til utstillingen.

Inn i barnemuseets samlinger

Etter åpningen 4. juli vil utstillingen bli vist på Kulturtorget, 2. etasje i Sølvberget, Stavanger kulturhus, frem til 19. august. Etter dette blir et noe mindre utvalg flyttet ned og vist på Norsk barnemuseum i Sølvbergets underetasje. Noen av kunstverkene vil gå inn i barnemuseets samlinger. Resten vil bli levert tilbake til kulturskolene, til glede for lokalmiljøene hvor de har sine utspring. Alle bidragene er tilgjengelige i ett år på utstillingens nettside fra åpningsdagen.

INFORMASJON

Barnekunst til dronningen fra hele landet

Tid: 4. juli-19. august 2007
Sted: Kulturtorget, 2. etasje

Åpningstider:
Mandag-lørdag: 12.00-16.00
Søndag: 13.00-17.00

Google+