Hopp til hovedinnhold

Kjetil Finne. Cliff Hotel – An Odyssey

En utstilling av Kjetil Finne på Kulturtorget fra 25. oktober 2008 til 8. februar 2009.

Denne utstillingens arbeider har sin bakgrunn fra Cliff Hotel i Abu Dis på den okkuperte Vestbredden. Hotellet var i mange år et samlingssted for kunstnere, forfattere, journalister og pilegrimer. Kjetil Finne bodde og arbeidet selv her i perioder over flere år. Byggingen av den israelske separasjonsmuren har skilt eierne fra deres hotell og fratatt dem deres levebrød. Hotellet er nå okkupert av israelske soldater og står til forfall.

Cliff Hotel har for mange blitt selve symbolet på den urett separasjonsmuren – og bruken av ”The Absentee Property Law ” – påfører enkeltindivider. Norske myndigheter har i flere år vært opptatt av saken og fremmet den for israelske myndigheter. Saken pågår fortsatt.

Utstillingen baseres på foto som er tatt over en periode på 20 år hvor tekstfragmenter og sitater fra israelske myndigheter blir en viktig del av utstillingen.
Utstillingen vil også ha en egen hjemmeside på internett som åpner samtidig med utstillingen på www.absentee-property-law.com

I 2008 er Stavanger Europeisk kulturhovedstad. I den forbindelse gjennomfører Sølvberget prosjektet Gjestfrihetens kunster. Prosjektet utfordrer oss i forhold til begrepet gjestfrihet i vid forstand. Videre har Sølvberget siden 1996 bygd seg opp som et senter for ytringsfrihet. Utstillingen vil med sitt temavalg bli et viktig bidrag med å videreutvikle dette arbeidet.

Kjetil Finne bor og arbeider i Stavanger. Han kan vise til en rekke flotte separatutstillinger og er innkjøpt og representert i flere museer og samlinger.

Utstillingen presenteres på Kulturtorget i Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus i tiden 25. oktober 2008 – 8. februar 2009.

Informasjon

Cliff Hotel – An Odyssey
Utstilling av Kjetil Finne

 

  • Tid: 25. oktober - 8. februar 2009
  • Sted: Kulturtorget, Sølvberget

 

Google+