Hopp til hovedinnhold

Inger Bruun

Inger Bruun i Sølvberget galleri

Inger Bruun arbeider innenfor et modernistisk og nonfigurativt formspråk. Se utstillingen i Sølvberget galleri til 29. august.

Inger Bruuns utstilling åpnet like før coronaviruset førte til nedstenging av galleriet og resten av Sølvberget. Den fikk flotte anmeldelser og ble veldig godt besøkt den korte tiden den ble presentert. For at flere skal få mulighet til å få med seg utstillingen gjør vi en forskyvning i vårt utstillingsprogram og gjør den tilgjengelig frem til og med 29. august. 

Det ble solgt mange arbeider fra utstillingen i løpet av få dager. På grunn av at visningsperioden for utstillingen nå blir forskjøvet, vil verkene først bli tilgjengelig for kjøpere fra 31. august. Vi ber om forståelse for dette.

Om kunstneren

Inger Bruun er født i Skien, men bor og arbeider i Sandnes. Bruun har sin utdannelse fra Statens Håndverk og Kunstindustriskole, Oslo og Statens kunstakademi, Oslo under Aage Storstein og Reidar Aulie på 1960- tallet. Hun hadde to større separatutstillinger i 1964 før hun flyttet til København og arbeidet ved et anerkjent arkitektkontor der. I slutten av 1980-tallet begynte hun å stille ut igjen og hadde sin første utstilling i Galleri Sølvberget i 1989. Hennes neste utstilling i Sølvberget var i 1995. Når hennes nye utstilling nå åpner i Sølvberget galleri er det 25 år siden hun sist viste sine arbeider her. 

Bruun arbeider innenfor et modernistisk og nonfigurativt formspråk. Hennes arbeider er åpne, fantasirike og ofte i klare og sterke farger. Fargene står i forhold til formen, de er primære. Blått, gult og rødt går igjen i hennes arbeider. 

I utstillingen i Sølvberget galleri presenterer hun nye malerier og skulpturer, og for første gang tegninger. Siste gang arbeid av kunstner Inger Bruun ble vist på Sølvberget var i 1995. Inger Bruun har den siste tiden fått stor mediedekning som en av de fire første kunstnerne som er valgt ut til utsmykking av nye Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

Utstillingen ble åpnet lørdag 22. februar kl. 14.00. Åpningen var ved styreleder Eirik Faret Sakariassen og åpningstale ved kunstkritiker Lars Elton.  

Omvisninger og workshops i mindre grupper

Ta kontakt for muligheter til omvisning og workshop i mindre grupper: sesella.knutsvik@solvberget.no

Åpningstider:

Mandag - lørdag: 10 - 16
Søndager: Stengt

Google+