Hopp til hovedinnhold

Goethe-Institut. Herta Müller - Der Teufelkreis der Wörter

Goethe-Institut. Herta Müller - Der Teufelkreis der Wörter

Mellom 1. og 25. oktober viser vi en utstilling om den rumensk-tyske forfatteren og nobelprisvinneren i litteratur.

Utstillingen "Herta Müller: Der Teufelskreis der Wörter" (Ordenes onde sirkel) til Goethe-Institut følger i fotsporene til forfatteren. Den begynner med barndommen hennes i Schwäbische Banat og slutter med utdelingen av Nobelprisen i litteratur. Utstillingen viser dokumenter og fotografier fra familien til Herta Müller. I TV-intervjuer snakker hun om livet sitt og om hva som driver henne. Følgesvenner kommer til orde, utdrag fra Securitate-mapper rapporterer om et strengt og umenneskelig politisk system. Collagene av Herta Müller som har dukket opp siden slutten av 80-tallet viser en mindre kjent side av arbeidet hennes.

Romania 

Collage

Herta Müller ble født i den tyskspråklige delen av Romania i 1953. I 1987 fikk hun utreisetillatelse og bosatte seg i Vest-Tyskland, og i 2009 fikk hun altså nobelprisen i litteratur. Goethe Institut omtaler forfatterskapet slik:

Hun skriver om statsterrorens og diktaturets avgrunner – i et særegent, poetisk språk. Herta Müller forvandler hendelsene til indre verdener, hvor leseren må orientere seg på egenhånd.

Teksten i utstillingen er på tysk og norsk.

Utstillingen vises i Møteplassen i Sølvbergets 1. etasje fra 1. oktober til og med 25. oktober.

Åpningen finner sted torsdag 1. oktober kl. 13.00.  

Ved arrangement i Møteplassen vil utstillingen ha begrenset tilgjengelighet.

 

 

Google+