Hopp til hovedinnhold

Fin Serck-Hanssen. Musikkfotografier 1979 - 1986

Fin Serck-Hanssen. Musikkfotografier 1979 - 1986

Unike dokumenter fra den alternative rocken vises i Sølvberget galleri mellom 6. februar og 30. april. Hver tirsdag i utstillingsperioden er det omvisning. Les mer og hør musikken: 

Fin Serck-Hanssen 2015

Fin Serck-Hanssen har siden starten av 1980-åra gjort karriere både nasjonalt og internasjonalt. Han kan vise til en rekke flotte separatutstillinger og er innkjøpt og representert i flere sentrale offentlige og private samlinger. (Se komplett CV).

Sølvberget har presentert flere utstillinger med hans arbeider tidligere. I en kort periode bodde han også her i Stavanger. Dette førte til et samarbeid og produksjon av utstillingen «Scar», som også ble vist i Galleri Sølvberget. Arbeider fra denne utstillingen ble blant annet innkjøpt av Museet for samtidskunst. I 2006 presenterte vi utstillingen «Pionèrdykkerne fra Nordsjøen» i Kulturtorget. Denne utstillingen var også produsert av Sølvberget.

Nye Takter 

Fin Serck-Hanssen startet sin karriere som fotograf for norske musikkmagasiner som Nye Takter. Han dro til England og fikk sin utdannelse ved Derby Lonsdal College of Education – i likhet med anerkjente fotografer som Tom Sandberg, Per Berntsen og Dag Alveng. I tillegg til sine musikkfoto er han blitt kjent for å ha tatt nære og usentimentale portretter av minoritetsgrupper som aidssyke, fengselsinnsatte, nordsjødykkere og homofile.

Musikkfotografier

Til det nye Sølvberget galleri kommer han nå med 157 musikkfotografier fra perioden 1979-1986. Bildene omfatter den første generasjonen av norsk punk til helt unike bilder av stjerner som Iggy Pop og senere monsterband som Depeche Mode og R.E.M. Konsertfotografer bruker vanligvis telelinse for å komme nær nok på artisten. Serck-Hanssen brukte som regel en enkel telelinse når han fotograferte på konserter, noe som gjorde at han var nødt til å komme fram mot scenen for å komme tett nok på. Bare sjelden brukte han blitz. Slik praktiserte han fotoet i tråd med punkens grunnleggende holdning: Ikke noe fiksfakseri. Rett på sak.

I tillegg til utstillingen «Musikkfotografier 1979 – 1986» presenteres også et helt nytt verk med tittelen «+ support Musikkfotografier 2015-2016». Arbeidet består av 140 portretter av sentrale skikkelser i Rogaland sitt musikkmiljø, og er en hyllest til dette.

Åpning 

Utstillingen vises i perioden 6.februar-30.april 2016. Se bilder fra åpningen. 

Dexys Midnight Runners, Oslo 1980

 


Undertones, Oslo, 1980

(Alle bilder: Copyright Fin Serck-Hanssen/BONO ) 

Musikk fra utstillingen

I anledning utstillingen har de ansatte på Musikkbiblioteket på Sølvberget sydd sammen en over sju timer lang spilleliste med de aller fleste artistene som er representert i utstillingen:  

 

Åpningstider:

Man – tor    10.00 – 19.00
Fredag         10.00 – 17.00
Lørdag         10.00 – 16.00 
Søndag        Stengt

Vi tilbyr faglige omvisninger hver tirsdag kl. 12.30. Da vil Sølvbergets formidlere fortelle om den aktuelle utstillingen. Større grupper bes ta kontakt med Hildegunn Birkeland - 97640261 for avtale på forhånd. 

Google+