Hopp til hovedinnhold

Bjørn Arild Ersland m.fl. En magisk verden. 3X Aurtande og Ersland

3. februar 2008 åpnet utstillingen med tittelen En magisk verden. 3 x Aurtande og Ersland.

Sageren, Tor og traktoren og Modellbyggeren er tre fantastiske barnebøker med helt forskjellige historier og hvert sitt unike uttrykk, men som alle tre er skrevet av forfatter Bjørn Arild Ersland og illustrert av Lars Aurtande. Nå vises utstillingen En magisk verden. 3 x Aurtande og Ersland, som går inn i disse tre universene og viser hemmelighetene bak.

Ved hjelp av tredimensjonale modeller fra de tre bøkene blir utstillingen en fysisk opplevelse, hvor barn og voksne kan oppleve historiene og bruke rommet på en helt annen måte enn i en tradisjonell utstilling av bokillustrasjoner. Vi viser også originalene fra alle de tre bøkene, sammen med boksider i storformat.

Teksten har selvsagt en sentral plass, med fokus på bildebokteksten som sjanger og samspillet mellom tekst og bilde.

Sageren (2006)

Sageren handler om den mislykkede magikeren Halvdan som har lært halvparten av den kjente tryllekunsten hvor man kan sage folk i to. Halvdan er god til å sage, men ikke spesielt flink til å sette tingene sammen igjen.

Illustrasjonene i Sageren ble bygd som tredimensjonale tablåer som ble lyssatt og fotografert. Bildene ble deretter bearbeidet digitalt.

Sageren fikk svært god mottakelse da den kom, og var blant annet nominert til Kulturdepartementets pris for beste bildebok 2006. En av illustrasjonene er også blitt innkjøpt av Nasjonalbiblioteket. Boka fikk dessuten diplom i kåringen av årets vakreste bøker i 2007.

Tor og traktoren (2005)

Tor og traktoren handler om torghandleren Tor som ikke kommer inn på do, fordi noen har satt en traktor foran dodøra. I

llustrasjonene til boka er malt med akrylmaling og fargeblyanter.

Tor og traktoren ble nominert til Sørlandets litteraturpris.

Modellbyggeren (2007)

Modellbyggeren handler om Jørgen som driver en modelljernbanebutikk uten kunder. Han bruker dagene til å bygge en diger modell av København. Men en dag kommer Jon til butikken. Jon kjøper ting fra hyllene, og kommer tilbake hver dag.

Gradvis glir boka over fra å ha fokus på modellbygging, til å bli en kjærlighetsfortelling mellom de to mennene.

Illustrasjonene i Modellbyggeren er laget i en blandingsteknikk av akryl og fotocollage.

OBS! I ukedagene uke 6, 7, 9 og 10 vil utstillingen være åpen for publikum først fra kl. 13.00. pga. arrangement. På åpningsdagen 3. februar vil utstillingen være åpen for publikum fra kl. 14.00.

INFORMASJON

En magisk verden.
 3 x Aurtande og Ersland

3. februar - 4. mai 2008

Utstillingen passer for alle fra 6 år og oppover.

Google+