Hopp til hovedinnhold

Modellbyggeren nominert til beste bildebok

Modellbyggeren av Bjørn Arild Ersland med illustrasjoner av Lars Aurtande er nominert til beste bildebok i 2007. Boka inngår i utstillingen som nå vises på Kulturtorget.

Kulturdepartementet har nominert bildeboka Modellbyggeren av Bjørn Arild Ersland og Lars Aurtande (illustrasjon) til prisen for beste bildebok i 2007.

Modellbyggeren inngår som en av tre bildebøker av duoen Ersland/Aurtandes suksessutstilling En magisk verden. 3 x Aurtande og Ersland, som frem til 4. mai 2008 vises på Kulturtoget i Sølvbergets andreetasje.

Hvert år premierer Kultur- og kirkedepartementet årets beste barne- og ungdomsbøker. Juryen leser alle bøker for hvert utgivelsesår. For bokåret 2007 er til sammen 26 kandidater nominert innenfor 7 kategorier.

Juryens begrunner nominasjonen med at

”Å konstruere en fantasiverden og bygge et vennskap er tema for 'Modellbyggeren'. Med ømhet, varme og fabuleringskraft skildres en mann som skaper sin egen modellverden. Men boka viser også hvordan modellen utfordres av virkeligheten og hvordan et vennskap utvikler seg langs uante veger.”

Boka Sageren, som også inngår i utstillingen, ble nominert til samme pris i fjor.

Google+