Hopp til hovedinnhold

Se intervju med prisvinner Arnar Már Arngrímsson

Arnar Már Arngrímsson. Foto: Magnus Fröderberg/Norden.org

Den islandske debutanten Arnar Már Arngrímsson som vant Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2016 var på NBBK i 2017.

Arnar Mar Arngrimsson

Den fjerde vinneren av den høythengende prisen ble Arnar Már Arngrímsson fra Island, som fikk prisen for sin debutroman Sölvasaga unglings. 

Boka handler om femtenåringen Hannes, som gjennomgår en eksistensiell krise når han sendes til sin farmor på landet for å avvennes den digitale verden - der han lenge har søkt tilflukt fra virkeligheten. I juryens begrunnelse heter det blant annet at Arngrímsson "greier å formidle historien oppriktig og lojalt overfor de unge menneskene" i historien. Kritiker Eivind Myklebust anmeldte nylig den svenske oversettelsen på barnebokkritikk.no, og er også opptatt av forfatterens autentisitet i sin skildring av pubertale problemer: "Romanen er skjelvande og sjølvbevisst – som dei pubertale ungdommane sjølve".

Boka er foreløpig ikke oversatt til norsk, men vil trolig bli stående som en viktig referanse for nordiske ungdomsromaner.

Arngrímsson ble intervjuet av finske Janina Orlov fra prisens vurderingskomite på konferansen i 2017. Prisvinneren har selv uttalt at han har planer om en oppfølger til Sölvasaga unglings. Vi venter i spenning!

Her kan du se intervjuet med prisvinneren:

 

Se et kortere intervju:

 
Google+