Hopp til hovedinnhold

NBBK 2021 blir heldigitalt

Bjarte Bakken og Guri Fjeldberg under NBBK 2019

1. til 3. februar 2021 kan du følge Nordisk barnebokkonferanse fra hjemmekontoret.

Slik blir NBBK 2021

Inntil nylig hadde Stavanger lave smittetall, og vi håpet å kunne samle publikum til en nedskalert konferanse i Stavanger, i tillegg til digitale sendinger. Utviklingen den siste tiden har gjort at vi ikke lengre kan åpne for konferansepublikum på Sølvberget, og vi har nå fullt fokus på å lage en heldigital Nordisk barnebokkonferanse. Vi kommer selvsagt til å savne å ha vårt trofaste og engasjerte publikum i salen, men vil nå jobbe videre for å lage en digital produksjon av høy kvalitet, og håper så mange som mulig vil følge konferanseprogrammet 1.-3. februar. 

 

En digital møteplass

Normalt pleier konferansen å ha rundt 400 gjester og deltakere i Stavanger over tre dager, med tilreisende fra hele Norden. For å tilpasse oss koronasituasjonen, både med tanke på reiserestriksjoner og publikumsbegrensninger, har vi valgt å la de to første dagene foregå med base i Stavanger, med kun norske gjester på scenen. For å begrense reisevirksomheten, vil deler av programmet filmes i Bergen og Oslo. Den tredje dagen blir det digitalt program fra ulike, nordiske, barnelitterære institusjoner, der deltakere fra samme land møtes til samtaler tilknyttet konferansens tema, som er humor. Vi vil her få forfattermøter og panelsamtaler i ulike formater, i samarbeid med barnebokinstituttene i SverigeFinland og Norge, samt Albus festival ved Århus hovedbibliotek, DOKK1. I et Norden med tilnærmet stengte grenser, er det desto viktigere å bevare NBBK som møteplass for det nordiske barne- og ungdomslitterære fagfeltet - selv om det betyr at møteplassbegrepet må tolkes i en videre forstand enn tidligere. 

 

Hvordan delta? 

Du får tilgang til programmet mandag 1. og tirsdag 2. februar ved å kjøpe digitalt konferansepass. Programmet under den fellesnordiske konferansedagen, onsdag 3. februar, blir gratis å følge. Sendeplan finner du på programsidene for de enkelte dagene, og deltakere med konferansepass får tilgang til innholdet t.o.m. 10. februar 2021. Vi legger opp til mulighet for kommentarer fra publikum gjennom vårt kommentarfelt.

 

For mer informasjon 

Vi følger myndighetenes retningslinjer for covid-19-pandemien og retter oss etter gjeldende påbud og forskrifter. Endringer i programmet kan dermed oppstå, og vil i så fall kommuniseres ut fortløpende på våre nettsider og Facebook. Program og sendeplan finner du her, og billettinformasjon ligger her

Vi gleder oss! 

Google+