Hopp til hovedinnhold

Humor som survival kit

F.v.: Ingeborg Arvola, Marius Molaug og Elisabeth Helland Larsen

Kan morsomme bøker fungere som førstehjelp? Møt tre populære forfattere som tar humor på alvor.

Hva er det lov å le av når livet butter? Trenger barn humor for å overleve? På hvilke måter kan humor treffe barneleseren? Hvorfor er humor så alvorlig? Når er humor bare humor? Er det lov å le når man egentlig burde gråte? Finnes det noe allment i måten vi bruker humor overfor barn og unge på?

I samarbeid med Norsk barnebokinstitutt tematiserer vi humor som overlevelsesstrategi i programposten "Humor som survival kit". Forfatterne Ingeborg Arvola, Elisabeth Helland Larsen og Marius Molaug vil samtale med Eivor Vindenes, rådgiver i Leser søker bok, om hvordan de bruker humor i bøkene sine.

Samtalen filmes på Litteraturhuset i Oslo og sendes i NBBKs digitale program onsdag 3. februar. For mer informasjon om sendingen, se her.

Ingeborg Arvola er forfatter og dramatiker. Hun har skrevet en rekke bøker for både barn og voksne, blant annet de humoristiske bøkene om Buffy By, som er en fattig og kreativ jente, blant rike venner i Oslo. For Buffy By er talentfull (2019) ble hun både nominert til Brageprisen og mottok Kulturdepartementets litteraturpris. 

Buffy By

Marius Molaug er forfatter, tegneserieskaper og Donald-redaktør, og medlem i tegneserie- og kunstkollektivet Dongery. I 2014 barnebokdebuterte han med Verdens verste rektor, som siden har fått seks oppfølgere og én vitsebok. 

Verdens-verste-rektor

Elisabeth Helland Larsen er forfatter og skuespiller og har blant annet gitt ut bildebøkene Jeg er døden (2015), Jeg er livet (2016) og Jeg er klovnen (2017). Hun har studert ved teaterskolen Jacques Lecoq i Paris og ved Norsk barnebokinstitutt forfatterutdanning, hvor hun nå tar en master. Helland Larsen har jobbet som klovn i over 20 år og er kunstnerisk leder for Sykehusklovnene. 

Jeg er døden

Eivor Vindenes har bakgrunn som redaktør, musiker og forfatter av bøker for barn, med vekt på lek, livlig fantasi og finurlig humor. Vindenes er ansatt som rådgiver hos Leser søker bok, der hun utvikler bøker i samarbeid med forfattere, illustratører, tegneserieskapere og forleggere.

Google+