Hopp til hovedinnhold

Programmet til NBBK tar form

Fra "DU" av Lene Ask

Er du nysgjerrig på hvem som kommer til Nordisk barnebokkonferanse i februar? Her kommer de første smakebitene fra programmet.

Nordisk barnebokkonferanse arrangeres for andre gang på Sølvberget 6. - 8. februar 2017. Temaet denne gangen blir Den visuelle vendingen, og vi gleder oss til å presentere et fullspekket program i begynnelsen av november. Allerede nå er imidlertid flere store navn klare, og her kommer første navneslipp til #nbbk2017. 

Internasjonal stjerne

Meg Rosoff (foto Zoe Norfolk)

Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA-prisen) er verdens største barne- og ungdomsbokpris, og årets vinner er den anerkjente amerikanske ungdomsbokforfatteren Meg Rosoff. Hun er oversatt til over 20 språk, og har mange lesere i Norden. Det er derfor en stor glede for oss å kunne presentere Meg Rosoff som et av konferansens hovednavn, og vi ser fram til et spennende møte med en stor internasjonal stjerne. 

Store illustratører

Her i Norden har vi også flere store barnebokstjerner, og vi er veldig stolte over at en av de største kommer til Stavanger i februar, nemlig den norske bildebokskaperen Lisa Aisato. Hun har vært nominert til ALMA-prisen, er oversatt til en rekke språk og har vunnet flere priser for sine poetiske bildebøker. Nå er hun aktuell med den kritikerroste bildeboka Snart sover du, som hun har laget sammen med søsteren Haddy Jatou Njie. Aisato står også bak bildeboka Odd er et egg som ble utgitt som app i fjor, og nå skal bli kortfilm i samarbeid med Qvisten animasjon - som også er gjester på konferansen. 

 

 

Med Den visuelle vendingen som tema er vi også veldig glade for å kunne presentere illustratør, forfatter, tegneserieskaper og fotograf Lene Ask i årets program. Med sine mange anerkjente utgivelser i ulike sjangrer er hun en sentral aktør på det norske barnebokfeltet, og i artikkelen Vår manglende kompetanse stiller hun spørsmål ved om fagfeltet vårt er rustet for en såkalt visuell vending. I høst er hun blant annet aktuell med den ordløse bildeboka DU

De nye serieskaperne

Hanna Gustavsson

Tegneserier vil også få en sentral plass i programmet, og på Nordisk barnebokkonferanse kan du møte noen av Nordens mest spennende serieskapere akkurat nå. Svenske Hanna Gustavsson er nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2016 for serieromanen Iggy 4-ever, en frittstående oppfølger til den kritikerroste Nattbarn. Danske Karoline Stjernfelt står bak den historiske tegneserien I morgen bliver bedre, som ble omtalt som fjorårets beste tegneseriedebut i Danmark. Stjernfelt vil blant annet samtale med Nuka Konrad Gottfredsen fra Grønland, som også jobber med et historisk flerbindsverk i tegneserieformat, og som ble nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2013. 

Litteratur på TV

En annen problemstilling knyttet til tema som ble mye diskutert på barnebokfeltet i vinter, er mangelen på egne bokprogrammer for barn på TV. Denne måneden har imidlertid programmet Bokslukarna premiere på Barnkanalen på STV i Sverige, og vi ser fram til at bibliotekar og programleder Marcus Biderholt (bilde under) kommer til Nordisk barnebokkonferanse for å fortelle om dette prosjektet og erfaringene så langt. 

Marcus Biderholt

Flere nyheter fra programmet vil bli publisert jevnlig på vår nettside og Facebook-side fram mot programlansering i begynnelsen av november, men det er bare å sette av 6. - 8. februar 2017 i kalenderen allerede nå.

Velkommen til Stavanger! 

Google+